3.8 Milyon Dolar Yatırım Alan Quixey Uygulama Dünyasının Google'ı Olmak Niyetinde

3.8 Milyon Dolar Yatırım Alan Quixey Uygulama Dünyasının Google'ı Olmak Niyetinde

'Yeni Google Ne Olacak?' sorusu beklediğimden fazla geri dönüş almıştı. O yazıya konu olan uygulama arama motoru Quixey bir kaç gün önce 3,8 milyon dolar yatırım alarak geleceğe doğru adım atmaya başladı.

Quixey, ilk yatırımını (400 bin dolar) Eric Schmidt’in yatırım şirketi Innovation Endeavors ve Archimedes Ventures'dan almıştı.

Bu kez Innovation Endeavors'a U.S. Venture Partners, WI Harper Group ve Webb Investment Network eşlik etti ve uygulama arama motoru fikrine toplam 4,2 milyon dolar yatırım yapılmış oldu.

Quixey AramaHenüz beta aşamasında olan uygulama arama motoru Quixey, Eric Schmidt'ten aldığı ilhamla mı bilinmez, Google misali kendi algoritmasını geliştiriyor. Quixey, arama sonuçlarına en uygun sonuçları vermek için çalışırken, uygulamaların kayıt edilmesini ve uygulama geliştiricilerin Quixey'e uygun arama motoru optimizasyonu yapmasına da imkan tanınıyor. Geliştiricilerin uygulamalarına daha fazla trafik çekebilmesi için Quixey API'si ve çeşitli kaynaklar sunuluyor.

Quixey sadece akla ilk gelen mobil uygulamaları değil, Facebook, Windows ve Mac uygulamalarını hatta iGoogle ve tarayıcı eklentilerini indeksliyor ve arama sonuçlarına dahil ediyor.  Uygulama sayfalarının (bkz: Webrazzi) zengin içeriği göz dolduruyor.

Quixey Webrazzi

Yazılı içerik arayışımız sonsuza kadar sürecek olsa da işimizi kolaylaştıran uygulamalara giderek daha fazla alışıyoruz. Quixey, bize zaman kazandıracak uygulamaları bulmanız için sunuluyor ve bize bunu zamanla kabul etmekten başka seçenek kalmıyor. Quixey'nin kendini anlattığı video da bunu gayet güzel anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=8qzob5HpGbk?version=3&hl=en_US&rel=0

Quixey, reklam gösterimi ve ücretli uygulamaların indekslenmesinden para kazanabilir. Kurulacak iş ortaklıkları da Quixey için paraya çevrilebilir bir gelecek vaadediyor.

Eğer mobil uygulama dünyası bu kadar popülerse bu alanda hizmet veren bir arama motorunun rağbet görmesi gerekir. Web'in öldürüldüğü bir dünyada tüm uygulamalara aynı standartları sunan bir arama motoru dünyası yeni bir fırsat kapısı açıyor. Bu yeniliği takip etmek için ve faydalanmak için benzer ama daha dar bir çerçevede hizmet veren Appsfire ve Chomp'a da göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.