Twitter bundan çok kısa süre önce kullanıcıların takip etmedikleri hesaplara ait "promoted" yani reklam tweet'lerini görmeye başlayacaklarını duyurmuştu. Reklam tweet'leri kullanıcıların ilgi alanlarına göre seçilecek olsa da bu gelişme ciddi tartışmalara da yol açtı. Twitter'ın kullanıcılara bir anlamda "spam" yapacağı endişesi taşıyanların tepkisine rağmen Twitter'ın yeni reklam modeli hayata geçti.
Peki Twitter reklamları kullanıcılar tarafından rahatsız edici olarak algılanıyor mu ve daha önemlisi işe yarıyor mu? Lab42'nin hazırladığı ve eMarketer'ın yayınladığı araştırmaya göre sonuçlar beklentilerin üzerinde olumlu. Bu uygulamadan rahatsız olduğunu söyleyen kullanıcıların oranı sadece %10,9 olurken, bu reklamlar sayesinde takip edecek yeni markalar bulduğunu söyleyen kullanıcıların oranı %21,2.
Araştırmada kullanıcıların reklam tweet'lerini kendileri ile ilgili bulduğunu söyleyenlerin oranı %24,8. Reklam tweet'lerindeki indirimlerden faydalandıklarını açıklayanlar ise %21,6'lık bir kesim. Reklam tweet'lerini re-tweet edenlerin oranı %14. Reklam tweet'lerini fark etmedim diyenlerin oranı %4'te kalırken, "promoted tweets"in ne olduğunu bilmiyorum diyenler %3,5'lik bir kesimi oluşturuyor.
Tüm bu rakamlara bakıldığında olumsuz kabul edilebilecek görüş bildirenlerin oranı %18 civarında görünüyor. Olumlu tepki verenler ve etkileşime geçenlerin oranı ise %56 civarında. Yani görünüşe göre Twitter'ın yeni reklam modeli endişelerin aksine olumlu karşılanmış durumda ve bu rakamlara bakılırsa işe de yarıyor.
Twitter'ın gelir üretmek konusunda çok geç kaldığı kesin ama sonunda mikro blog sitesi kullanıcılar rahatsız etmeden uygulanabilecek bir model bulmuş gibi görünüyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap