Peak Games'e 11,5 Milyon Dolar Yatırım Geldi

Peak Games'in Alpha Investment Partners isimli yatırım şirketinden yeni bir tur yatırım aldığı resmi kayıtlara geçmiş durumda. 
Peak Games'e 11,5 Milyon Dolar Yatırım Geldi

Türkiye'nin popüler sosyal oyun şirketi Peak Games'in geçmiş dönemlerde Hummingbird Ventures ve Earlybird Venture Capital'den aldığı yatırımları paylaşmıştık. Geçtiğimiz günlerde de dünyanın önde gelen sosyal oyun şirketlerinden RockYou ile gerçekleştirilen iş ortaklığı ile Peak Games tekrar gündemimize girmişti.

Bugün ise şirketin yeni bir yatırım haberi kulağımıza geldi. Her ne kadar şirket yetkilileri şu an için duyumlarını aldığımız yatırım hakkında yorum yapmak istemeseler de, Peak Games'in Alpha Investment Partners isimli yatırım şirketinden yeni bir tur yatırım aldığı resmi kayıtlara geçmiş durumda. Şu anda şirketin doğrulaması gereken tek nokta gerçekleşen yatırım miktarı.

Şirkete yakın kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre Alpha Investment'ın gerçekleştirdiği yatırım miktarı 11,5 milyon dolar ve buna karşılık Peak Games'in %16,50 hissesine sahip olunmuş. Bu rakamları baz alarak düşünecek olursak şirketin bu yatırım turu ile yakaladığı değerleme yaklaşık 70 milyon dolar oluyor.

Henüz 1 yaşına gelmemiş bir şirketin bu süre zarfında 70 milyon dolar değerlemeyi yakalaması Türkiye internet pazarında sürekli yaşadığımız bir durum değil. Bunu global pazarlarda oynayan başarılı bir sosyal oyun şirketi olan Peak Games'in aldığı yatırımları da yine global yatırım şirketlerinden alıyor olmasına ve Türkiye pazarının bu alandaki sıcak duruşuna rahatlıkla bağlayabiliriz.

Haberimizin başında da belirttiğim gibi Alpha Investment'ın Peak Games'e bir yatırım gerçekleştirdiği resmi kayıtlara göre kesin, ancak duyumlarını aldığımız yatırım miktarı ile ilgili henüz şirketten bir doğrulama gelmedi.

Konuyla ilgili açıklama gelirse ya da yeni gelişmeler olursa paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.