HTC Radar ve HTC Titan Windows Phone Mango'nun Fitilini Ateşliyor

HTC Radar ve HTC Titan Windows Phone Mango'nun Fitilini Ateşliyor

Windows Phone 7'nin Mango güncellemesine sahip ilk cihazlar HTC tarafından tanıtıldı. WP7'nin 2015 beklentilerine ışık tutacak diğer cihazların ise LG ve Samsung'dan gelmesi bekleniyor.

Cuma günü başlayan tüketici elektroniği fuarı IFA 2011'den gelen haberler HTC'nin Radar ve Titan adlı iki yeni model (kod adları Omega ve Eternity) ile Windows Phone 7 ordusuna katılacağını gösteriyor.  HTC Radar, 3,8 inç ekran, 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci, 512MB RAM, 5 MP kamera ve HSPA bağlantı özelliklerine sahip. HTC Radar'ın orta seviye bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

HTC Titan ise üst seviye bir cihaz. Yarım inçten (127 mm) daha ince olan Titan'ın ekranı 4,7 inç büyüklüğünde. Cep telefonu olmanın sınırlarını zorlayan cihazın 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon işlemcisi ve 8 MP arka, 1,3 MP ön kamerası bulunuyor. Bu haliyle ülkemizde de satışa sunulan Androidli HTC Desire HD ve Samsung Galaxy S II'nin karşılığı olmaya aday. Diğer yandan ise 4 inç veya daha büyük bir ekrana sahip olması beklenen 5. nesil iPhone var.

LG'den gelen haberler pek ayrıntılı olmasa da Güney Koreli şirketin WP7 silahı olarak LG Fantasy adı geçiyor. Bu yılın son çeyreğinde gelmesi öngörülen cihazın LG'nin Androidli cihazlarına benzer bir tasarıma sahip  olması bekleniyor.

Windows Phone'un tescilli üreticilerinden Samsung'un yol haritası ise daha önce ortaya çıkmıştı. Samsung'un GT-i8350 Omnia W kod adlı WP7 tabanlı cihazının Ekim'de piyasaya çıkacağı söyleniyor. Omnia W için ifade edilen özellikler ise 1 GHz işlemci, 3,7  inç ekran ve 5 MP kamera olarak sıralanıyor.

Görünen o ki Microsoft'un Nokia anlaşması ile daha fazla umut taşıyan mobil işletim sistemi WP7 diğer üreticiler tarafından da çekinmeden kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.