Flup: Online Networking Asistanı

Networking'e önem verenler için yeni insanlarla tanışmak son derece önemli. Fakat tanıştığınız kişilerin sayısı hızla artıyorsa bir noktadan sonra kimin kim olduğunu anımsamak oldukça zor hale gelebiliyor. Flup işte bu derde çare olmak için geliştirilmiş online bir araç.

Şu anda beta sürecinde olan Flup, bir yandan kendiniz için oldukça hoş görünümlü bir bağlantı sayfasına sahip olmanıza da imkan tanırken, diğer yandan tüm bağlantılarınızı tek bir adresten yönetebilmenizi sağlıyor. Bunu yaparken her farklı bağlantı için farklı paylaşım seviyeleri belirlemeniz de mümkün.

Flup ile kişilerle ilgili sadece sizin görebileceğiniz notlar alabilir, yine sadece sizin görebileceğiniz etiketlerle bağlantılarınızı kategorize edebilirsiniz.

Google Rehber ve Takvimi ile de entegre olarak çalışabilen Flup, bu sayede Flup üzerine eklediğiniz yeni bağlantılarınızı otomatik olarak Google hesabınıza ekleyebiliyor.

Flup'ta gerçekleştirebileceğiniz işlemlerin neler olduğunu sıkıcı bir liste halinde sıralamak yerine geliştiriciler bunu bir oyuna çevirmişler ve listelenen işlemleri gerçekleştirdiğinizde Fluppies adını verdikleri puanlarla sizi ödüllendiriyorlar. Fluppy'ler, sistemi öğrenmenizi biraz daha keyifli hale getirmek dışında bir işe yaramadığını da belirtmekte fayda var.

Kolay kullanımı ve sürekli genişleyen iş bağlantılarınızı basit bir şekilde takip edebilmek adına Flup oldukça başarılı bir araç. Sadece gerçekten tanıdığınız kişileri bağlantı olarak eklemek adına, kişi listenize yeni birini ekleyeceğiniz zaman sistem size bu kişiyle nerede tanıştığınızı soruyor. Sizin bağlantı talebinizi onaylayan kişi de aynı soruya aynı cevabı vermek zorunda.

Ama bu güzel özellik diğer yandan bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Sadece sistemde kayıtlı kişileri bağlantılarınıza ekleyebiliyor olmanız Flup'ın en önemli problemi. Tüm bağlantılarınızı Flup'ı kullanmaya ikna edemeyebileceğiniz için tüm bağlantıları tek bir adresten yönetmek de pek gerçekçi değil.

Ama henüz beta aşamasında olduğu için, final sürümünden önce bu konuda ve Türkçe karakter desteği ile ilgili gerekli değişikliklerin gerçekleşeceğini tahmin ediyorum.

Bağlantılarınızı kolayca takip edebilmek adına çok karışık olmayan ve ücretsiz bir alternatif olan Flup şu haliyle herkesin tüm ihtiyaçlarını karşılamayabilir ama bir göz atmakta da fayda var.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.