Yenilmez Kahraman Malkoçoğlu iPhone'a Geldi!

Sabit Köse tarafından geliştirilen Turkish Hero: Malkoçoğlu, Türk sinemasının önemli kahramanlarından Malkoçoğlu'nu iPhone'a taşıyor.
Yenilmez Kahraman Malkoçoğlu iPhone'a Geldi!

Son dönemde iPhone uygulamaları konusunda pazarda bir zenginlik yaşanıyor. Baktığımızda son haftalarda yazdığımız yeni girişimlerin önemli bir bölümü mobil uygulamalardan oluşuyor. Bu yazıda da geçtiğimiz günlerde haberdar olduğumuz Malkoçoğlu iPhone oyunu ile ilgili.

Sabit Köse tarafından geliştirilen Turkish Hero: Malkoçoğlu, Türk sinemasının önemli kahramanlarından Malkoçoğlu'nu iPhone'a taşıyor. Oyunda Malkoçoğlu karakteri kaçırılan eşinin peşinden her zaman olduğu gibi atı, kılıcı ve okuyla uçsuz otlaklarda düşman askerleriyle savaşıyor. Çok gelişmiş bir oyun uygulaması olmasa da konusu itibariyle Malkoçoğlu'nun ilgimi çektiğini söyleyebilirim.

Yeditepe üniversitesinde yazılım uzmanı olarak çalışan Sabit Köse, yaklaşık 6 ay önce iPhone uygulamaları geliştirmeye başlamış. Malkoçoğlu oyunu ise onun ilk oyun denemesi. İlk yayınlandığında 1,99$'dan satışa sunulan oyunun fiyatı geri dönüşler sonucunda 0,99$'a düşürülmüş.

Yazının başında da belirttiğim gibi çok gelişmiş bir oyun uygulaması olmasa da ilk deneme olarak kabul edildiğinde gayet başarılı olan oyunun biraz zor olduğunu söylemeliyim.

App Store'a baktığımızda üst sıralarda ağırlıklı olarak yabancı uygulamalar yer alıyor. Özellikle mobil oyunların çok basit hikayeler üzerine kurgulandığını düşünürsek, yerel konulu oyunların geliştirilmemesi için hiçbir sebep yok.

İki geliştiricinin kendi başlarına hayata geçirdiği iSlash'ın başarısını göz önünde bulundurursak, kurumsal şirketlerin projelerinin peşinde koşan mobil uygulama şirketlerimizin odaklarını belki de biraz bu alana kaydırabilirler. En azından yan proje olarak birkaç örnek hayata geçirilse hiç fena olmaz :)

Malkoçoğlu iPhone uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.