Twitter Kurucularının Yeni Projesi: Lift

Twitter kurucularından Biz Stone ve Evan Williams, insan potansiyelini ortaya çıkartacaklarını iddia ettikleri yeni projeleri Lift'i duyurdular. Williams ve Stone'ın 2006 yılında kurdukları ve yakın zamanda tekrar çatısı altında bir araya geldikleri Obivous adlı firma tarafından hayata geçirilecek olan Lift projesinde Twitter'da da görev almış Jason Goldman da yer alıyor.

Obvious, ilk resmi ortaklığı olan Lift'te yatırımcı olarak yer alıyor gibi görünse de yaptıkları açıklamaya göre yeni ortaklar projede oldukça aktif bir şekilde görev alacaklar. Biz Stone'un blog yazısına göre Obvious, Lift ekibine finansman sağlamanın yanı sıra strateji, tasarım ve işe alma konularında da destek olacak.

Tony Stubblebine ve Jon Crosby'nin geliştirmiş oldukları Lift hakkında şu an için ortada neredeyse hiç bilgi yok. Henüz kapalı alpha sürecinde olan proje için Stone sadece şu kadarını söylüyor: "Pozitif destek ile insan potansiyelini ortaya çıkartacak ilginç bir uygulama".

Her ne kadar henüz Lift'in tam olarak nasıl bir uygulama olduğuna dair somut bir bilgi olmasa da, ReadWriteWeb'in haberine göre Lift, GetMibbles'ın devamı niteliği taşıyor. GetMibbles, kullanıcıların gruplar oluşturarak birbirlerine ulaşmak istedikleri hedefler için attıkları adımları ödüllendirme üzerine kurulu bir motivasyon uygulamasıydı.

Oldukça basit görünen bu yapı, Obvious ekibinin katkılarıyla birlikte daha gelişmiş bir hale dönüştürülmüş gibi görünüyor. Biz Stone'un "denedik ve çalıştığını kendimiz gördük" dediği Lift bir anlamda GetMibbles'ın yeni sürümüne benziyor. Şu anda GetMibbles.com da Lift'e yönlendirilmiş durumda.

Etkileyici bir ekipten destek alan Lift'in oldukça iddialı görünen amacına ne oranda ulaşabileceğini ise ancak ilerleyen zamanlarda görebileceğiz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.