Kullanıcıların Beğenisini Kazanan MangırKart Aldığı Yatırım ile Büyümesini Sürdürüyor

Kullanıcıların Beğenisini Kazanan MangırKart Aldığı Yatırım ile Büyümesini Sürdürüyor

Online ödemede farklı bir seçenek sunan Mangır Kart, Mayıs ayında ilk adımlarını atmaya başlamıştı. Bugün hem Mangır Kart'ın önemli iş ortaklarıyla çalışmaya başladığını hem de 6 haneli bir yatırım aldığını öğrendik.

MangırKart yönetici ortağı Samet Aras (diğerleri  Uğur - İbrahim Tarlığ Kardeşler ve Cihan Aksakal), PTT satış noktalarında satışta olan Mangır Kart'ın kullanıcılardan beklenenin çok üzerinde ilgi gördüğünü ve kullanıcıların tek ödeme dışında kalan parayı da yeni harcamalarda kullandığını paylaşıyor. Daha çok 25 TL değerindeki kartların ilgi gördüğünü söyleyen Aras, MangırKart'larla bugüne kadar yapılan ortalama işlem tutarının da 39 TL olduğunu ifade ediyor.

Bir süre önce 5 milyondan fazla üyesi olan oyun ve arkadaşlık sitesi Gamyun.net ile 12 milyondan fazla üyesi olan Türkiye’nin ilk arkadaşlık sitelerinden siberalem.com Mangır Kart'ı ödeme seçenekleri arasına eklemiş.

Online ödeme tarafından yatırımcılar

Mangır Kart ekibi bayilik konusunda da çalışmalarının sürdürdüklerini ifade ederken aldıkları yatırımdan bahsetti. Ekip yabancı melek yatırımcılardan euro bazında 6 haneli bir yatırım almış. Tam değerini paylaşmasalar da söz konusu yatırımın önemli bir seviyede olduğunu öğrendik. Yatırımcılar arasında Paysafe’in kurucu ortaklarından Michael Altrichter ve yine bir online ödeme platformu olan Heidelpay’in kurucusu ve yöneticisi Mirko Hüllemann bulunması yatırımı daha değerli kılıyor.

Online alışverişte kredi kartı kullanmak istemeyen veya banka hesabı olmayan kullanıcıların ilgi gösterdiği Mangır Kart konusunda çeşitli tereddütler ortaya konulmuştu ama görünen o ki gayet iyi seyrediyor. Samet Aras, 25 TL’nin üzerindeki alışverişlerde birden fazla kart kullanılmasını kartın piyasada kabul gördüğüne ve kullanılma şeklinin anlaşıldığına yoruyor.

Margır Kart ile 1000 TL değerine kadar ödeme yapılabiliyor. Şimdiye kadar 10 MangırKart PİN’i kullanılarak 250 TL değerinde ödemeler de yapılmış ve ekip şimdi 50 TL ve 100 TL değerinde kartarın da satışa sunmayı planlıyor. Aldığımız bilgilere göre Mangır Kart, tahmin edileceği üzere en çok arkadaşlık, evlilik ve oyun sitelerinde kullanılıyor.

Önümüzdeki 8 hafta içerisinde 5 kabul noktasına daha MangırKart ile ödeme dahil edilecekmiş. İlerleyen zamanda Mangır Kart'ın kullanımı ve paylaşılan anılar artmaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.