Google+1 Düğmesi Google+ ile Birleşerek Yenilendi

Google+1 Düğmesi Google+ ile Birleşerek Yenilendi

Google'ın geçtiğimiz aylarda çıkardığı ve arkasından sosyal ağı Google+'ı yayına aldığı +1 düğmesi yenilendi. Geliştirici sayfalarında da görülebileceği gibi +1 düğmesini kullanan profiller Google+ profilleriyle eşleştirildi ve düğmenin farklı bir kullanımı hayata geçirilmiş.

Google+1 düğmesi üzerine geldiğinizde Google+ arkadaşlarınız düğmeyi kullandıysa profil resimleri açılan balon içerisinde görünüyor. Google+1 ayarlarından annotation'ı inline moduna getirdiğinizde ise aynen Facebook like düğmesinde olduğu gibi düğmeyi kullanan kullanıcıların profil resimleri düğmenin yanında sıralanıyor.

Bu son yapılan düzenlemeyle Facebook like düğmesinin neredeyse aynısı olan Google+1 düğmesi, Google+'ın dış dünyadaki iz düşümü haline geldi. Benim gözlemlediğim kadarıyla ilk günlerdeki popüleritesini biraz kaybeden Google+, eklenecek yeni özelliklerle tekrar ön plana çıkacaktır. Ancak Facebook kullanıcısını çalması için gerçekten orjinal fikirleri hayata geçirmesi gerekiyor.

Yenilenen Google+1 düğmelerinin kullanmak için sitenizde bulunan kodu yenisiyle değiştirmeniz gerekiyor. Örnek kullanımlarından birini aşağıda görebilirsiniz. Inline kullanımının şimdilik sadece Google+ Platform deneme grubunda

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.