KodHatasi.com: Yazılım Geliştiricileri İçin Soru Cevap Platformu

KodHatasi.com: Yazılım Geliştiricileri İçin Soru Cevap Platformu

Yazılım geliştiriciler konu sorunlarını çözmek olduğunda direkt forumların yolunu tutuyor, hatta bu alandaki forum fanatizminin epey kuvvetli olduğunu söyleyebiliriz. Yurdışında Stack OverFlow bu konuda kendine farklı bir yer yaratmışken, bizden de yeni bir girişim bu konu üzerine odaklanmış; KodHatasi.com.

Bilişim teknolojileri ve yazılım konularına odaklı ücretsiz soru-cevap sistemi olan Kod Hatası, yazılım geliştiricileri hatalar etrafında bir araya getiriyor.

"Hatasız Kod Olmaz" sloganıyla Seyfullah Kılıç tarafından geliştirilen Kod Hatası, yavaş yavaş konuyla ilgili kitleyi kendine çekmeye başlamış. Otomatik moderasyon sistemi üyelerin hangi platformlarda/konularda uzman olduğuna göre soruların daha doğru ve hızlı cevaplanmasına yardımcı oluyor. KodHatasi.com'un şu anda 300'e yakın üyesi var, 50'den fazla soru sorulmuş ve sadece 3 soru cevaplanmamış.

Kodhatasi.com

Online dünyanın altyapısını hazırlayan yazılım geliştiriciler için Türkiye'de çok sayıda basılı kitap olmasına rağmen maalesef internette bu zenginlikten bahsetmek kolay değil. Türk internet sektörünün yazılım geliştirici sıkıntısı içinde olduğunu düşünürsek, Stack Overflow benzeri bir moderasyon sistemiyle hayata geçirilen Kod Hatası'nı bu konuda faydadlı olabilir.

Diğer yandan Kod Hatası'nın çok fazla ilgi göreceğine dair bir garanti vermek de kolay değil. Bu yaraya Pilli'nin Kodaman'ı da neşter vurmuştu ama sanırım blog yapısı yazılım geliştiricilerin pek hoşuna gitmedi. Şu anda pek aktif olmasa da geriye dönüp baktığımızda 56 sayfalık güzel bir arşiv bıraktığını görüyoruz.

Tam olarak 1 yıl ve 2 gün önce incelediğimiz UzmanSorusu.com'un da KodHatasi ile neredeyse aynı yapıda hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Site kurulduğu günden beri büyümesini sürdürüyor ve içerisinde yüzlerce cevaplanmış soru bulunuyor.

Kodhatasi.com

Türk kod geliştiricileri yabancı kaynakları da sıklıkla kullansa da Kod Hatası'nın zamanla ve kendi kullanıcı itibar sistemini geliştirmesiyle popüler olabileceğine inanıyorum. Biraz da arayüzünü farklılaştırmasını umuyorum.

Bu interaktif yapının özellikle yazılım geliştirmeye yeni adım atanların oldukça işine yarayacaktır. Buradan hızlıca üye olabilir ve hemen soru sormaya veya sorulara cevap vermeye başlayabilirsiniz. Kod Hatası hakkındaki fikirlerinizi de ekiple paylaşabilirsiniz. Kod Hatası'nın geliştiricilere özel olarak API hizmeti sunmaya hazırlandığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.