Magnifier: Google'dan Müziğe Doğru Bir Adım Daha

Magnifier: Google'dan Müziğe Doğru Bir Adım Daha

Google, ilk olarak Mayıs ayında I/O etkinliğinde duyurduğu müzik servisi Music Beta'yı desteklemek için Magnifier adında yeni bir sitenin yayınına başladığını duyurdu. Magnifier; kullanıcıların yeni şarkı ve sanatçıları keşfedebilmek için kullanabilecekleri ücretsiz bir site, daha doğrusu blog. Blogger üzerinden yayın yapan Magnifier, her gün Music Beta hesabınıza kaydedebileceğiniz ücretsiz bir şarkı yayınlayacak.

Magnifier'da ücretsiz günlük şarkının yanı sıra videolar, canlı performanslar ve röportajlar da yer alacak. Google'ın bu alanda rakip olarak gördüğü iTunes'a benzer bir ücretsiz müzik özelliği sunan Magnifier yeni parçalar ve sanatçılar keşfetmek isteyenler için olumlu bir gelişme olsa da, iTunes'un asıl rakibi olan Music Beta'yı ne kadar destekleyebileceği biraz şüpheli...

Haftanın sanatçısı bölümüne de sahip olan Magnifier şu haliyle sadece halen Beta aşamasında olan ve son rötuşların tamamlanmaya çalışıldığı Google'ın müzik servisini unutturmamak için hazırlanmışa benziyor. Henüz müzik satın alma seçeneğinin bulunmadığı Music Beta tam anlamıyla hazır olana kadar Google, kullanıcıların ilgisini kaybetmek istemiyor gibi görünüyor.

Fakat Magnifier'ın ayrı bir sitede yer alması ve Music Beta ile oldukça sınırlı paylaşım imkanı sunduğu için Google açısından bu servis çok da faydalı olabilecek gibi görünmüyor. Google Music, Beta sürümünden çıktıktan sonra muhtemelen Magnifier da asıl yerine taşınacak.

Music Beta henüz sadece ABD'ye açık olduğu için bu ülkede bulunan okurlarımız Magnifier'dan da yararlanabilirler, ama biz geri kalanlar için bir süre daha beklemek gerekiyor gibi görünüyor. Google'ın Music Beta servisinin uluslar arası telif anlaşmalarını ne zaman tamamlayıp daha fazla ülkede yayına başlayacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.