Trendyol Yatırımı İle İlgili Resmi Açıklama Geldi - Yatırım Miktarı 26 Milyon Dolar!

Trendyol'dan yatırımla ilgili beklenen açıklama bugün geldi. Yapılan açıklamaya göre toplam yatırım miktarı 26 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. 

Trendyol'un dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) ve mevcut yatırımcılardan Tiger Global'den aldığı yeni tur yatırım ile ilgili duyumlarımızı ve sonrasında tescil edilen resmi bilgileri paylaşmıştık. 22 Temmuz'da paylaştığımız ilk duyumların ardından, 8 Ağustos'da şirketin resmi kayıtlarına yansıyan hisse oranlarını yayınlamıştık ancak şirketten konuyla ilgili resmi açıklama gelmemişti.

Trendyol'dan yatırımla ilgili beklenen açıklama bugün geldi. Yapılan açıklamaya göre toplam yatırım miktarı 26 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. 4 milyon üyeye ulaşan, 350 çalışanı olan şirketin bu son turla birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da açıklamada 50 milyon dolar olarak belirtilmiş.

Trendyol'dan gelen açıklamayla birlikte bir de infografik paylaşılmış. Türkiye internet pazarının büyüklüğüne ve potansiyeline vurgu yapılan infografikte Trendyol'un çeşitli istatistiklerine de yer verilmiş. Her 5 saniyede bir satış gerçekleşmesi, her ay 12 milyon ziyaretçiye ulaşması gibi bilgiler aşağıdaki infografikte ilginizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.