Twitter'ın HTML5 Destekli Yeni Sürümü

Twitter özellikle iPad kullanıcıları için geliştirdiği yeni ve tamamen HTML5 tabanlı sürümünü resmi olarak duyurdu. Mobil cihazlarda ağırlıklı olarak üçüncü parti Twitter uygulamalarının giderek daha fazla yaygınlaşmasına karşı, kullanıcıları kendi sitesi üzerinde tutmayı hedefleyen Twitter'ın yeni HTML5 tabanlı sürümünü bu hafta içerisinde kullanılmaya başlanacak.

Twitter bugüne kadar mobil cihazlarda tek panelli bir yapı kullanırken, bu yenilik ile birlikte çift panelli görünüme de geçmiş oluyor. TechCrunch'ta yer alan habere göre Twitter'dan Carolyn Penner konuyla ilgili olarak; uygulamalar yerine Tarayıcı kullanmayı tercih edenler için HTML5 daha iyi bir seçenek sunduğunu söyledi. Ayrıca Penner çift panelli yapı, Twitter.com'daki yapı ile tutarlı ve dokunmatik cihazların özelliklerine daha uygun olduğunu da belirtti.

HTML5 sürümünü ortaya çıkarken Twitter ayrıca eski sürümün de sonuna geldiğimizi duyurdu.

Yaklaşık 1 yıl önce yeni sürüme geçen Twitter, tercih eden kullanıcılara hala eksi sürümü kullanma seçeneği sunuyordu ama bu haftadan sonra eski sürümü kullanmak mümkün olmayacak.

Eğer hala Twitter'ın eski sürümünü kullanıyorsanız sizin için de değişim vakti geldi demektir. Yeni sürümünün getirdiği yenilikleri bir kez daha hatırlamak isterseniz Twitter'ın yaklaşık 1 yıl önce yayınladığı bu videoya göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.