Vodafone Türkiye Koçnet'i Satın Aldı [Güncellendi]

Vodafone Türkiye Koçnet'i Satın Aldı [Güncellendi]

Bir süredir görüşmelerin sürdüğü bilgisini aldığımız Vodafone Türkiye ve Koçnet arasındaki görüşmeler sonuçlanmış ve Vodafone Türkiye, Koçnet'i bünyesine katmak üzere anlaşmış. Özellikle kurumsal müşterilerine sunduğu telekom çözümleriyle geniş bir müşteri kitlesine sahip olan Koçnet, BİRİ markasıyla da bireysel kullanıcılara ADSL hizmeti veriyordu.

Mart 2010'da Borusan Telekom'u da satın alan Vodafone Türkiye, Koçnet satın almasıyla stratejik ikinci satın almasını yapmış oluyor. Yaptığı satın almalarla bireyselin dışında kurumsal segmenttede güçlü ürün ve hizmet portföyü yaratmak isteyen Vodafone Türkiye, bu amaç doğrultusunda sıfırdan ekipler kurmak yerine varolan güçlü şirketleri satın alma stratejisini yürütüyor.

Güncelleme: Çeşitli haber kanallarında saın alma bedelinin yaklaşım 30 milyon dolar olduğu bilgisi paylaşılmış. Ancak resmi bir açıklama henüz bizim elimize ulaşmadı.

Vodafone Türkiye, Borusan Telekom'u satın aldıktan sonra 2011 - 2012 mali yılı birinci çeyreğinde kurumsal segmentte %36'lık bir büyüme gerçekleştirmiş. Koçnet satın alması da buradaki büyümeyi daha yönelik bir birleşme olarak değerlendirilebilir.

Arda Kutsal'ın geçtiğimiz ay yazdığı yazısında değindiği gibi sektörün daha da canlanması ve büyümesi için Türkiye'de operasyon yöneten büyük şirketlerin internet satın almaları yapması gerekiyor. Koçnet'in satın alınmasını direkt bu grup içerisinde sayamasak da, dolaylı olarak internet sektörü ile ilişkilendirilebilir.

Sonuçta internet altyapısı sağlayan bir şirket el değiştiriyor ve satın alan şirketin internet özelinde bir odağı bulunuyor. Sanırım Vodafone Türkiye'nin Webrazzi Summit sponsorluğunu bunun bir göstergesi olarak sayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.