Google Labs Buraya Kadar…

Larry Page'in CEO koltuğuna oturduğu Ocak ayından beri Google'da değişim rüzgarları esiyor. Firmanın 2. çeyrek rakamlarını açıkladığı sırada yayınladığı G+ paylaşımının satır arasında "daha fazla odaklanma" hedeflediklerini açıklayan Page, sadece 1 hafta sonra bu planın en önemli adımlarından birini attı ve Google'ın pek çok farklı ürünün filizlenmesini sağlayan deneysel projelerin evi Google Labs'i kapatmaya karar verdi.

Google'ın resmi bir blog yazısıyla duyurduğu bu gelişme pek çok deneysel projenin de sona ereceği anlamına geliyor. Olgunluk aşamasına geçmiş olan projeler ise yollarına ayrı birer ürün olarak devam edecekler. Android Market'te yer alan Labs projeleri ise varlıklarını sürdürecekler.

Google Labs için bundan sonraki sürecin ne şekilde devam edeceği henüz kesin değil. Tek bilinen Google'ın bundan sonra daha az deneysel proje üreteceği ve uzun vadede geri dönüşü olup olmayacağı kesin olmayan deneyler yerine, esas işi olarak gördüğü projelere daha fazla odaklanacağı.

Özellikle Google+'ın ortaya çıkması ile birlikte kaynaklarını daha verimli yöneterek, daha kısa vadede karlılığa ulaşması hedeflenen projelere ağırlık vermeyi planlayan Google, buna rağmen inovasyondan da vazgeçmeyi planlamıyor. Labs'in ve Google'ın neredeyse tüm yenilikçi projelerinin ortaya çıkmasını sağlayan ünlü "%20 kuralı" çalışmaya devam edecek. Bu kural, Google çalışanlarının mesai saatlerinin yaklaşık %20'sini iş tanımlarında olmasa bile kendi seçtikleri herhangi bir alanda Google ile ilgili yenilikler üretmesi amacıyla geliştirilmişti. Mashable'ın Google'dan aldığı bilgiye göre firma bu uygulamayı ve yeni fikirleri değerlendirmeyi sürdürecek.

Görünüşe göre Google artık; çalışanlarının mesailerinin %20'inde, yepyeni fikirler yerine var olan ürün ve hizmetlerde yenilik üretmesini sağlamayı hedefliyor. Google Labs'in bundan sonraki akıbeti ve hangi Labs ürünlerinin kapatılacağı ile ilgili yeni bilgileri GoogleLabs.com'dan duyurulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.