WPify.com: Premium Türkçe Wordpress Temaları

Wordpress'in bir blog altyapısından çıkarak bir CMS olarak da kullanılıyor olması Wordpress uzmanları için sağlam bir kariyer yolu olmanın önünü açtı.
WPify.com: Premium Türkçe Wordpress Temaları

Wordpress'in bir blog altyapısından çıkarak bir CMS olarak da kullanılıyor olması Wordpress uzmanları için sağlam bir kariyer yolu olmanın önünü açtı. Türk blogosferinde bilinen isimlerden olan Burak Dönertaş da bundan birkaç sene önce Blogdestek isimli girişimiyle pek çok blogun hayata geçirilmesinde rol almıştı. Bugün Burak Dönertaş ve ortağı Hakan İyice'nin yeni girişimleri WPify.com açıldı.

WPify'ı en basit şekilde anlatacak olursak, Wordpress için modern ve gelişmiş ücretli temalar geliştiren yeni bir girişim. 39$'dan başlayan fiyatlarla zengin temaları satın alabileceğiniz WPify, açılışına özel olarak ilk teması Blogify'ı (demo) ücretsiz olarak dağıtıyor. WPify'ın ikinci ve üçüncü temaları olan Freshify ve Quriosify da 1-2 gün içinde yayınlanacakmış. 

Tek alan adı için 39-49$ aralığında fiyatlandırılacak temalar birden çok çok alan adına kurulmak için ayrıca fiyatlandırılacak. Ödeme altyapısı olarak kullanılacak olan PayPal üzerinden yapılan satışın sonunda, kullanıcılar kendileri için özel üretilen bağlantıdan tema dosyasını indirecek ve kullanmaya başlayacak. Wordpress teması dışında direkt XHTML ve CSS olarak da sunulacak olan temalar, bu şekilde farklı sistemlere de uyarlanabilecek.

HTML5 ve CSS3 gibi yeni teknolojileri destekleyen temalarda, Google Web Fonts kullanılmış. W3c XHTML uyumlu olan temalar Windows, Mac ve Ubuntu işletim sistemlerinde modern tarayıcılara uyumlu olacak. Sosyal paylaşım araçları da unutulmayan temalarda Facebook Like, Re-tweet ve Google+1 butonları standart olarak yer alacak.

Gelişmiş admin ayarlarına sahip temalarda FTP'ye bağlanarak dosya atmak veya oradan oraya kopyalanan bağlantı adreslerinden mümkün olduğunca kaçılarak kullanım kolaylığı sağlanmaya çalışılmış. İlk aşamada Türkçe ve İngilizce sunulacak olan temaların daha sonraki aşamalarda farklı dillerde sunulması da mümkün.

Önde gelen freelance iş bulma portallarından biri olan Elance'in 2010'un 4. çeyreğinde yayınladığı rapora göre talebin giderek arttığı Wordpress, PHP programcılığının ardından en çok talep edilen ikinci yetenek olarak dikkat çekiyor. 2010'un sonunda ikinci sıraya oturan Wordpress halen yerini koruyor, freelance dünyasında talep dengesine hakkında bilgi almak isteyenlerin Elance'in online istihdam raporlarına takip etmelerini tavsiye ederim.

Bizim de Webrazzi'nin altyapısında kullanıdığımız Wordpress'in rakiplerine göre üstün olduğunu söylersek sanırım yanlış olmaz. Önümüzdeki yıllarda yerini daha da sağlamlaştıracağını düşündüğüm Wordpress özelinde geliştirilen girişimlerin başarılı olmaları için herşey hazır diyebiliriz.

Uygun fiyatlara kaliteli ve göze hoş gelen bir blog açmak için mantıklı bir seçenek olan Premium temalar konusunda, ülkemizden de bir girişimin (belki biraz geçte olsa) hayata geçiyor olması sevindirici. WPify, umarız önümüzdeki dönemde bilinen Wordpress tema sağlayıcılar arasına girebilir. WPify'ın ilk teması olan Blogify'ın demosunu buradan inceleyebilir, detaylı bilgi ve temayı indirmek için Blogify sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.