LinkedIn Artık Türkçe Olarak Kullanılabiliyor

LinkedIn Artık Türkçe Olarak Kullanılabiliyor

Kısa süre önce halka açılan dünyanın en popüler iş ağı LinkedIn bugün itibariyle artık Türkçe olarak da kullanılabiliyor.

Nisan ayında yaptığımız bir araştırma ile 530 bin Türk kullanıcısı olduğunu paylaştığımız LinkedIn'in, Türkçe'yi dil seçeneklerine ekleyeceğini biliyorduk ve sonunda beklenen oldu.

Bu arada hemen paylaşmakta fayda var, Nisan ayında paylaşmış olduğumuz rakam bugün itibariyle 584.785 seviyesine gelmiş. Yani, geçen 2 ay içinde LinkedIn'in Türk kullanıcı popülasyonu %10'a yakın büyüme göstermiş.

Şirketin resmi blogundan da paylaşılan gelişme ile birlikte Türkçe'nin yanı sıra, Rusça ve Rumence de servise dahil edildi.

LinkedIn'in blogundan yaptığı duyuruda Türkçe olarak da bir açıklama metni yayınlandı. Bu metni aşağıda paylaşıyoruz.

Türkçe konuşan profesyoneller, aramıza hoşgeldiniz! Artık LinkedIn’in size sunduğu imkanları kendinizi en rahat ifade edebildiğiniz dilde kullanabileceksiniz. LinkedIn üyeleri, LinkedIn arayüzünü http://www.linkedin.com/turkce adresinden kolayca değiştirebilir ve yine aynı adresten LinkedIn’de nasıl başarılı olabileceklerine dair bazı ipuçlarına ulaşabilirler.

Henüz LinkedIn’e katılmamış olan Türk profesyoneller ise, http://tr.linkedin.com adresinden aramıza katılabilirler.

Zaten son dönemlerde Türk kullanıcı sayısı hızla yükselen servisin bu gelişme ile pazarımızdaki büyüme ivmesini artıracağını tahmin ediyorum.

Kendi reklam servisi ile gelir modelini güçlendiren LinkedIn, Türkçe arayüzlerini yayına aldıktan sonra, Türkçe reklam metinlerini de kabul etmeye başlarsa, özellikle eğitim ve kariyer alanında hizmet veren şirketleri kendi reklam ağına çekebilir diye düşünüyorum.

Sonuçta profesyonelleri hedefleyen ve bu yönde değerli filtre seçenekleri sunan LinkedIn reklam servisi, hedefli reklam kampanyaları için etkili olacaktır.

Şirketin yapmış olduğu açıklamada da belirtildiği gibi http://www.linkedin.com/turkce adresinden LinkedIn arayüzünüzü Türkçe olarak değiştirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.