Google Webdeki İtibarınıza Önem Vermeye Başlıyor

Google Webdeki İtibarınıza Önem Vermeye Başlıyor

Facebook'un sebep olduğu bir halkla ilişkiler skandalına adı karışan Google, profil ayarlarında görebileceğiniz "me on the web" bölümü ile kişisel itibar yönetimini güçlendiriyor.

Google Profiller'in tasarımını değiştiren ve içeriğini geliştirmeye başlayan arama devi, +1 düğmesi ile de kişilere odaklanmaya başlamıştı. Bu adımı ile kişisel paylaşımların ve profillerin değerini önemsediğini gösteren Google, Me on the web (webdeki ben) ile kimlik/profil değerlendirmesine yani online itibar yönetimine dair yeni bir adım atıyor.

Şimdilik sadece ilgili profile ait bağlantıların listelendiği bölümde, Google Alerts'in kullanımı teşvik ediliyor. Google'da itibarınızı korumanız için sahip olduğunuz ya da olmadığınız bir siteden sizinle ilgili kişisel bir içeriği kaldırabilmeniz için de yol gösteriliyor.

Me On The Web

Google, Postrank'i satın alarak sosyal medya temelli içerik derecelendirmesine önem verdiği göstermişti. Hesap ayarlarında yapılan bu yeni ayrım ise kişisel yönetimin de dahil edilmesiyle webdeki kimliğinize daha fazla önem verilmeye başlandığını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.