Facebook Yetenek Avına Sofa İle Devam Ediyor

Facebook Yetenek Avına Sofa İle Devam Ediyor

Yetenekli girişimcileri kapma yarışında Facebook bir adım daha attı ve tasarım konusundaki üstün yeteneği ile tanınan Sofa'yı satın aldı. Sofa'nın blog'undan duyurduğu habere göre Hollanda kökenli firma birkaç hafta içerisinde Amsterdam'dan Kaliforniya Palo Alto'daki Facebook merkezine taşınacak.

2006 yılında kurulan Sofa, Mac ve e-ticaret uygulamaları geliştiren bir firma ama asıl ününü Mozilla ve TomTom gibi firmalar için yaptığı etkileyici ara birim ve ikonlara borçlu. Zaten Facebook'un dikkatini çeken de uygulamalar değil bu tasarımlar. İki firma arasındaki anlaşmaya uygulamaların dahil olmaması ve Sofa ekibinin Facebook'taki tasarım kadrosuna katılacak olması da bunu açıkça gösteriyor.

Bu anlaşmanın ardından Sofa'nın perakende mağazacılık uygulaması Checkout ve online mağaza uygulaması Enstore, Acclivity'ye devredilecek. Mac uygulamaları olan Kaleidoscope ve Versions'ın ise akıbetleri henüz belli değil, ama Sofa her iki uygulama için de "yeni evlerini bulacaklarını" söylüyor.

Sofa'nın bu dört ürününün Facebook'a taşınmaması bu satın almanın Daytum konusunda olduğu gibi bir yetenek avı olduğunu ama bu kez konunun tasarım olduğunu gösteriyor. Sofa ekibi özellikle Mac uygulama ara birimleri ve ikonlar konusunda öne çıkıyor ama Facebook için daha geniş bir yelpazede çalışacaklar.

Bu son derece yetenekli ekibi kendi bünyesine katabilmek için Facebook'un nasıl bir anlaşma teklif ettiği ise henüz bilinmiyor. Fakat Sofa'nın blog yazısından anlaşıldığı üzere ekip her konuda son derece mutlu görünüyor…

Sofa'nın tasarım konusundaki bazı çalışmalarını şu adresten inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.