Microsoft Nokia için 19 Milyar Doları Gözden Çıkarmış Olabilir mi?

Microsoft Nokia için 19 Milyar Doları Gözden Çıkarmış Olabilir mi?

Microsoft - Nokia anlaşması teknoloji dünyasında büyük etki yaratmıştı ama konuşulan daha sarsıcı bir gelişme var. Gelen son haberlere göre Microsoft, Nokia'nın telefon birimini 19 milyar dolara satın alacak.

Nokia'ya yakınlığıyla bilinen mobil dünyanın önemli isimlerinden Eldar Murtazin, daha önce bu konuyu blogunda dile getirmişti. Dikkat çeken fakat inanması güç bu söylenti, Nokia tarafından reddedilmiş ve Murtazin'in iddialarının giderek inandırıcılığını kaybettiği söylenmişti.

Ancak Murtazin'in bugün Twitter'da paylaştığına göre Microsoft, Nokia'nın telefon birimine 19 milyar dolar ayırabileceğine karar vermiş. Murtazin, öngörülerin bilgi ve uzmanlıktan geldiğini ama böyle bir iddianın öngörü olamayacağını paylaşmış.

Murtazin'in devam eden kısa açıklamaları da konunun ciddiyetini koruduğunu gösteriyor. Murtazin'e göre Nokia İspanya, Hollanda ve Fransa'da online mağazalarını kapatıyor. Nokia'nın hisse düşüşünden de bahseden mobile-review.com editörü, paylaştığı bir görsel ile de kaptanın gemisini batırmakta olduğunu ifade ediyor.

Kişisel görüşüm böylesi büyük bir işbirliğinin ayrı kollardan yürütülmesinin zor olacağı yönünde. Ancak Nokia gibi bir devin kendi işinden umudu kesmesi de pek sindirilebilecek bir şey değil. Önümüzdeki günlerin neler getireceğini merakla bekliyorum..

Güncelleme: Nokia konuyu farklı kaynaklardan reddetti ancak Murtanzin'in konunun gerçekliği üzerine iddiaları devam ediyor. Murtazin'e göre konuyu dile getirmesi aradaki pazarlığın kızıştırabileceği için Nokia'yı rahatsız ediyor. Twitter'daki ifadesinde Nokia'nın Microsoft'un ödemeye hazır olduğu miktardan daha fazlasını istediğini de ekliyor. Hatta Nokia-Microsoft anlaşmasının bir şekilde suya düşmesi durumunda Nokia'nın Android'e el atacağını da aktarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.