Twitter'dan Kendi Fotoğraf Paylaşım Sistemi Geliyor

Twitter'dan Kendi Fotoğraf Paylaşım Sistemi Geliyor

Son derece mütevazi bir iş gibi görünmesine rağmen milyonlarca dolarlık fotoğraf paylaşım servisleri işine yeni bir oyuncu geliyor ve bu oyuncu aslında bu ekosistemi besleyen en önemli kaynaklardan biri olan Twitter'dan başkası değil.

Milyonlarca kullanıcının fotoğraflarını 140 karaktere sığdıran Twitpic ve Yfrog gibi popüler servisler için bu son derece kötü bir haber. Çünkü Twitter'ın servisinin devreye girmesi ile birlikte üçüncü parti alternatiflerin işi bir hayli zorlaşacak.

Yakın zamanda artık Twitter'ın akışını görüntüleyen ve tweet gönderilmesini sağlayan yeni uygulamalar geliştirilmesini istemediğini açıklayan Twitter, bu adımla beraber fotoğraf paylaşımı konusunda da benzer bir uygulamaya gidebilir.

Peki fotoğraf paylaşımı bu kadar önemli mi? Kurulduğu 2006 yılından beri gelir üretmekte bir hayli zorlanan Twitter için önemli olabilir. Son 15 yılda en popüler 9 fotoğraf paylaşım servisinin toplam satış değerlerinin 489 milyon dolara ulaştığı, 2009 yılına ait rakamlarına göre Twitpic'in tek başına 1,5 milyon dolar gelir elde ettiği düşünülürse, Twitter burada ufak çaplı bir altın madeni görüyor olabilir.

Ama muhtemelen tek sebep bu değil. Sayısız URL kısaltma servisinin hayata geçmesine vesile olan Twitter ardından kendi alternatifini hazırlamıştı. Yakın zamanda da 40 milyon dolara TweetDeck'i satın alan Twitter, ekosistemin kontrolünü mümkün olduğu kadar elinde tutmayı ister bir görüntü çiziyor. Fotoğraf paylaşım konusunda atacağı yeni bir adım ile elindeki kontrolü güçlendirmeyi düşünüyor olabilir.

Fakat Twitter'ın bu konuda tam olarak neler planladığını ancak resmi açıklamanın ardından öğrenebileceğiz. Twitter açıklamayı bu hafta düzenlenecek D9 konferansında yapması bekleniyor.

Peki sizce Twitter fotoğraf paylaşma işine girmeli mi? Girerse bu durum ne gibi sonuçlar doğurabilir?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.