Google NFC İle Mobil Ödeme Çağını Başlatmak Üzere

Google NFC İle Mobil Ödeme Çağını Başlatmak Üzere

Google, 26 Mayıs tarihli bir basın toplantısı için ilgililere davetiye gönderdi. Resmi bir açıklama yok ancak kaynaklar Google tarihinin en büyük işlerinden birine işaret ediyor. Google, büyük iş ortaklarıyla NFC tabanlı mobil ödeme çağını başlatmaya hazır.

Reuters, Bloomberg gibi önemli yayınlar Google'ın yarın konuyu açığa kavuşturmasını bekliyor. Google, Android 2.3'e NFC desteğini yerleştirerek mobil ödemeye adım atacağının ilk sinyalini vermişti. Konuyla ilgili ayrıntılar ise 2 ay öncesinde ortaya çıkmaya başlamıştı.

Kaynakların aktardığına göre Google finansal tarafta MasterCard ve Citigroup, donanım ve yazılım tarafında ise VeriFone ve ViVOtech ile çalışacak. Kullanıcı tarafında ise iş NFC destekli Nexus S'lere düşecek. Zamanla Samsung ve HTC gibi önemli Android üreticileri de NFC destekli cihaz pazarını genişletecek.

Google'ın mobil ödeme sisteminin New York başta olmak üzere San Francisco, Los Angeles, Chicago ve Washington'da hizmete sunulacağı belirtiliyor. Basın toplantısının Sprint (ABD'nin 3. büyük mobil operatörü) ile düzenleneceği de işe farklı bir derinlik kazandırıyor.

Daha dün Square, CardCase mobil ödeme konusunda önemli bir gelişme olarak karşımıza çıktı. Fourquare'da Google I/O'da NFC'li check-in yaparak gelecek planları hakkında fikir vermişti.

Mobil ödeme işi yalnızca Google'ın değil, tüm finansal tarihin ciddiyetle ilgilendiği bir konu. İşin içine NFC girince konu biraz daha farklılaşıyor. O nedenle yarın ki açıklamayı bekleyip konu üzerine biraz kafa yormak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.