Facebook Fotoğraflarında Artık Facebook Sayfaları da Etiketlenebiliyor

Facebook Fotoğraflarında Artık Facebook Sayfaları da Etiketlenebiliyor

Bu yazıyı okuyan hemen herkesin Facebook'ta bir kaç kez fotoğraf etiketlediğini ve şimdi bahsedeceğimiz yeniliği kullanacağını tahmin ediyorum. Bugüne kadar sadece arkadaşlarımızı etiketleyebildiğimiz Facebook fotoğrafları artık Facebook Sayfaları'nı etiketlemeye de izin veriyor. Üstelik o sayfayı beğenip beğenmemek önemli değil.

Yüz tanıma sistemiyle fotoğraf etiketlemeyi ileri bir boyuta taşıyan Facebook'un son adımı Facebook Sayfaları'nı, dolayısıyla da marka ve işletmeleri fotoğraflarda etiketlememizi sağlıyor. Kullanıcılar tarafından etiketlenen bu fotoğraflar da ilgili sayfanın fotoğrafları arasında yayınlanıyor. İlgili sayfanın duvarına yansımıyor.

Şimdilik sadece marka, ürün ve kişi kategorisindeki sayfaların etiketlenebildiğini söyleyen Facebook, bu sistem ile kullanıcılar ile markalar ve işletmeler arasındaki samimiyeti arttırmayı hedefliyor.

Diğer yandan beğenilmeyen sayfaların etiketlenebilmesi de mümkün ve kullanıcıların olumsuz görüşlerini o sayfayı beğenmeden paylaşma şansı var. Yine de her durumda marka ve işletmelere ciddi bir geri dönüş kazandırılacağını ve önemli istatistikler sunulacağını söyleyebiliriz.

Şahsen dört bir yanımızda olan "markaları" fotoğraflarımda etiketlemek beni çok cezbetmiyor ama Facebook'un bu etiketleme sistemini geliştirip Facebook Kredisi ya da markalardan fırsatlar kazandırması yeni bir pazarlama kulvarı açabilir. Bu özelliğe etkinlik sayfalarının eklenmesi ise bir etkinlik sonrası tüm fotoğrafların aynı ortamda toplanmasını kolayca mümkün kılacaktır.

Şu anda sistemin çalıştığını hatırlatalım. Yani Facebook'taki Webrazzi karelerinizi etiketlemeye başlayabilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.