Google Yeni Arama Sayfası Tasarımını Deniyor

Arama teknolojisini ve içerik derecelendirme altyapısını sürekli olarak geliştiren Google, bu kez tasarımsal bir değişiklikle gündemde. Google, bu değişiklikle kendini güzel bir tasarım çizgisine çekiyor ama söz konusu Google olunca konuyu biraz daha açmak gerekiyor.

Yeni tasarıma bakıldığında Google Profiller'de olduğu gibi minimal çizgiler ve yumuşak renkler göze çarpıyor. Halen tüm kullanıcılara açılmış bir tasarım değişikliği olmasa da, gerçek zamanlı arama ile değişmeye başlayan tasarımın üzerine gidildiği görülüyor.

Yeni Google Tasarımı

Arama sonuçlarına ait ilk başlıklardan alt çizgiler kaldırılmış. Bir de arama sonuçları biraz daha geniş aralıklarla dizilmiş ki bunun Google +1'in getireceği yeniliklere gebe olduğunu düşünüyorum. Bazı görsellere göre sonuçlar arasında soluk gri renkli kesikli çizgiler de var. Bu da her sonucu ayrı ayrı öne çıkarıyor.

Kısacası arama sonuçları gözü yormayan bir hale getirilmiş ama işin bir de içerik tarafı var.

Yeni Google Tasarımı 2

Hatırlarsanız Yeni Google'ı ararken Google'a olan ihtiyacımızın gün geçtikçe azaldığından bahsetmiştim. Bu durum biraz internetin gelişmesinden biraz da Google'ı hedef alan içerik korsanlarından kaynaklanıyor. Bir kaç ay önce okuduğum Bloomberg Businesweek'te de Instapaper'in kurucusu Marco Arment'in güzel(?) bir benzetmesine yer veriliyordu;

"Bugün Google'da arama yapmak, sorduğunuz her soruya bir cevabı olan aç, çaresiz ve işgüzar satıcılardan oluşan kalabalık bir bit pazarında soru sormaya benziyor."

Gelmek istediğim nokta tasarımın mükemmel olması Google başarılı ve istenilen sonuçları sunmadıkça çok bir şey ifade etmeyecek. Artık Google'ın bize derli toplu bir ansiklopedi kıvamında cevap vermesi gerekiyor. Yeni tasarımda sosyal öğelerin öne çıkarılacağını tahmin ediyorum ki bu da Google için biraz daha zorlayıcı bir tecrübe olacak.

Google'ın sonuçları biraz fazla ayrıştırdığını düşünüyorum ama genel olarak yapılan değişiklikleri beğendim. Şimdi biraz da içinin doldurulmasını bekliyorum.

Görsel Kaynak: Cnet

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.