Warner Bros Flixster'i Satın Aldı

Geçtiğimiz ay Facebook üzerinden film kiralamaya başlayan Warner Bros, Flixster'i satın aldığını açıkladı. Satın alma dahilinde Flixster'in sinema sitesi Rotten Tomatoes'ta Warner Bros'a geçmiş oldu. Flixster, Facebook'ta uygulamaların ilk popüler olduğu dönemde sinema içeriğiyle öne çıkmıştı. Facebook'un IMDB'si olabilir mi diye düşünülen uygulamanın gelişimi daha sonra biraz yavaşlasa da hayatta kalmıştı.

Warner Bros'un açıklamasında Flixter'in bedeli yer almazken geçtiğimiz ay konuyu gündemine taşıyan AllThingsDigital, 60 - 90 milyon dolar arasında pazarlıkların sürdüğünü iddia etmişti. Flixster, Linkedin'in kurucusu Reid Hoffman, Lightspeed Ventures ve Pinnacle Ventures'tan toplam 7 milyon dolar yatırım almıştı.

Bu alanda satın almaların dışında iş birlikleri kurmaya devam edeceğini düşündüğümüz Warner Bros için Flixster tabii ki değerli bir kanal olacaktır. Büyük ihtimalle önümüzdeki dönemde Flixster'de film detaylarında Warner Bros'un film kiralama hizmetini görmeye başlayacağız. Warner Bros'un sosyal ağlara yönelik yatırımları sürecek gibi görünüyor.

İnternet üzerinden film izletme fikrine uzun süre direnen ve bu konuda hızlı davranmayan yapımcı şirketlerin geçte olsa bu sürece katılmaları tabii ki sevindirici bir gelişme. Önümüzdeki dönemde diğer yapımcıların da online film kiralama hizmetlerini sunmaya başlayacağını düşünüyorum. Bu arada ülkemizde de aynı hizmeti Superonline'ın Superplay adıyla sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.