Google İşletmeler için Apps Kullanım Tarifelerini Yeniledi

Google İşletmeler için Apps Kullanım Tarifelerini Yeniledi

Google AppsGoogle, özellikle küçük işletmeleri memnun eden uygulama dünyası Google Apps için tarife değişikliğine gidiyor. Ücretsiz üyelik modelini güncelleyen Google, bu hareketiyle düşen karlılığını yükseltmek için yeni gelir kaynaklarına mı yöneliyor sorusunu akıllara getiriyor?

Ödeme imkanlarını geliştirdiği  ifade eden Google, kullanıcı başına aylık 5 dolar isteyen yeni bir taahhütsüz ödeme tercihi (esnek plan -flexible plan) sunuyor. Bunun yanında 1 yıllık taahhütlü olan ve kullanıcı başına 50 dolar ödenen yıllık plan (annual plan) geçerliliğini koruyor.

Yeni müşterileri için esnek ve yıllık plan seçeneklerinde peşin ödemeyi kaldıran Google, ödemeleri ay sonuna taşıyacak. Otomatik ödeme seçeneğinin ekleneceği ülkeler arasında ise Türkiye henüz yer almıyor.

Şimdiye dek 50 kullanıcıya kadar ücretsiz faydalanılabilen Google Apps'ın da ücretsiz üyelik modeli, yeni düzenlemeyle artık 10 kullanıcıyı destekleyecek. Eski kullanıcıların etkilenmeyeceği tarife değişikliği okullar ve kar amacı gütmeyen kurumlar için sunulan Google Apps for Education ve Google Apps for Non-profit'i de etkilemeyecek.

Bu yenilikler önümüzdeki aylarda aktif olacağı için eğer halen bir Google Apps hesabınız yoksa şimdiden adım atabilirsiniz. Google'ın yeni tarife ile kazancını nasıl arttıracağını görmemiz için ise biraz beklememiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.