Hunch Mac ve PC Kullanıcı Tiplerini Analiz Etmiş [İnfografik]

Hunch Mac ve PC Kullanıcı Tiplerini Analiz Etmiş [İnfografik]

Geçtiğimiz yılın merak uyandıran girişimlerinden biri olan Hunch.com'u daha önce incelemiştik. Kullanıcılarına en doğru kararı vermelerinden yardım eden bir öneri sitesi olan Hunch.com siteden topladığı verilerle bir infografik hazırlamış.

Mac ve PC kullanıcı tiplerinin farklılıklarının analiz edilmeye çalışıldığı infografik, 338.315 Hunch üyesinin verdiği cevaplar sonucunda ortaya çıkartılmış.

Buna göre sorulara cevap veren Hunch kullanıcılarının %52'si PC, %25'i Mac ve %23'i ise iki işletim sistemini de kullanmadığını belirtmiş.

Kullanıcıların kendilerini tanımlamalarıyla ortaya çıkan kullanıcı tiplerinde Mac kullanıcılarının %22'sinin PC kullanıcılarına göre 18-34 yaşları arasında olması daha yüksek ihtimalli iken, PC kullanıcılarının %22'si genelde 35-49 yaşları arasında olmaktadır. PC kullanıcılarının %54'ü 4 yıl üniversite veya üzerinde eğitim almışken, Mac kullanıcılarında aynı  rakam %67 olarak belirlenmiş.

PC kullanıcılarının Mac kullanıcılarına oranla %38 ihtimalle Matematiğe daha yatkınken, Mac kullanıcıları PC kullanıcılarına oranla %12 ihtimalle daha kuvvetli sözlü iletişim becerileri bulunuyor.

PC kullanıcılarının %69'u Vespa yerine Harley marka motor kullanmayı tercih edeceklerini söylerken, Mac kullanıcılarının %52'si Vespa'yı tercih ediyor :)

Teknoloji başlığında ise Mac kullanıcılarının kendilerini %43 oranla erken benimseyenlerden (early adopters) tanımlaması, PC kullanıcılarının ise %36 oranında kendilerini geç benimseyen (later adopters) kullanıcı olarak tanımlaması dikkat çekiyor.

İnfografikte daha pek çok konu hakkında iki kullanıcı tipindeki farklar gözler önüne seriliyor. Tabii ki bu verilerin sadece Hunch.com üzerindeki sorulara alınan cevaplarla hazırlandığını unutmamak gerekiyor. İnfografiğin tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.