Mobil E-Ticarete Yön Veren Digby'e 8 Milyon Dolar

Mobil E-Ticarete Yön Veren Digby'e 8 Milyon Dolar

Digby Mobil E-ticaretOnline perakende satıcılarına mobil e-ticaret altyapısı geliştiren Digby, aldığı 8 milyon dolarlık yatırımla elini kuvvetlendirdi. Aralarında BlackBerry Partners Fund'un da bulunduğu risk sermayesi şirketleri Digby'nin aldığı toplam yatırımı 16 milyon dolara çıkarmış oldu.

Austin merkezli girişime daha önce 5.5 milyon dolar ayıran BlackBerry Partners Fund, Digby'nin gelecek stratejilerini yönetmeye en yakın şirket konumunda. Digby, Movaya adlı benzer bir girişimi de hızlı bir büyüme için bünyesine katmıştı. Şu anda da iPhone, iPod Touch, Blackberry ve Androidli akıllı telefonlar için mobil e-ticaret arayüzü ve uygulamaları geliştiriyor.

Digby Mobil E-ticaret Platformu

Özellikle global markalar mobil e-ticarete yönelirken, büyük kurumsal teknoloji şirketleri de bu alanda pay sahibi olmak istiyor. Örneğin AT&T, Digby ile perakendicilere özel mobil e-ticaret altyapısı sunacağını duyurarak daha önce sunduğu servisleri (Mobile Barcode Services, Global Messaging Suite, Digital Signage, ShopAlerts) destekleyen bir adım atmış oldu.

Bilindiği gibi perakende sektörü hem fiziksel hem de online dünyada tüketicilerin odak noktası. Online dünyada reklam harcamalarıyla dikkat çeken sektörün mobil dünyada adından söz ettireceğine şüphe yok. Bu sebeple geçtiğimiz yıllarda bilgisayarları temel alan hazır online e-ticaret uygulamalarının mobile kayacağını düşünmek zor değil.

Aldığı yatırımı pazarlama ve geliştirme faaliyetlerine ayıracak Digby'nin günümüzün büyük e-ticaret portalları için bir hedef teşkil ettiği ortada. Kısa yoldan bu işe girmek isteyenlerin grup alışveriş servislerine odaklanarak işe başlaması ise benim tavsiyem. Paypal'ın mobil e-ticarete yönelmesi de bu pazarın önemine dikkat çeken bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.