Çinli DHgate Online Toptan Satış Pazarını Mobile Taşıyor

Çinli DHgate Online Toptan Satış Pazarını Mobile Taşıyor

DHgate PayPal Mobile PaymentGrupanya'nın iPhone uygulaması ile Şehir Fırsatı - Groupon'un Paypal'ı kullanmaya başlaması aklınıza yeni bir şey getirdi mi? Biraz düşündüğümüzde mobil ödeme hatta Paypal ile mobil ödeme hemen akıllara gelecektir. PayPal'ın tam da bu amaçla geliştirdiği Mobile Express Checkout isimli bir aracı bulunuyor.

Çin'in 1 numaralı online toptan satış pazarı olarak gösterilen DHgate de  satışlarını mobil cihazlara kaydıracağının sinyalini vererek, Paypal Mobile Express Checkout modelini kullanacağını açıkladı.

İlk olarak iPhone ve Android 2.0 (ve üzeri) cihazlarda kullanılmak üzere sunulan Paypal'ın hızlı mobil ödeme altyapısı, bir bakıma Android ve iPhone'un uygulama içi ödeme sistemi gibi mobil mecrada ödeme yapmayı kolaylaştırıyor. Paypal'ın mobil ödeme altyapısı kullanıldığında müşteriler satışın yapıldığı mobil sitede ya da Paypal üzerinde ödeme yapabiliyor veya mobil uygulamalara yerleştirilen bu hizmetten faydalanabiliyor.

PayPal Mobile Express Checkout

Gartner, 2011'de 468 milyon, 2015'te ise 1.1 milyar akıllı telefonun piyasada olacağını söylerken Juniper Research 2012'de mobil ödemelerin 200 milyar doları geçeceğini, ABI Research de mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemelerin 2015 itibariyle 119 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.

Kısacası gelecekte e-ticaretin mobile taşınacağı bir dünyadan bahsediliyor. DHgate de bu öngörüleri haklı çıkarmak istercesine 4000 kategorideki ürünüyle, 94 milyon aktif kullanıcısı olan Paypal'ın mobil altyapısını kullanmaya başlıyor ve tarih boyunca şekil ve mecra değiştiren ticaretin mobil dönüşümüne ayak uyduruyor.

2010 sonunda tanıtılan Paypal Mobile Express Checkout, DhGate'in satışlarını mobile kaydıracağı gibi Paypal'ın nakitsiz ütopik geleceğine de ışık tutuyor. Öngörülerin ve Paypal'ın ne kadar haklı çıkacağını ise kullanıcıların davranışları belirleyecek. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.