iPad 2'ye Yoğun Talep BlackBerry Playbook'u Vurdu!

iPad 2'ye Yoğun Talep BlackBerry Playbook'u Vurdu!

1998 yılından beri Çin ve Tayvan'dan teknoloji dünyası ile ilgili gelişmeleri aktaran DigiTimes, bölgedeki üreticilerden aldığı bilgilere göre iPad 2'nin Mart ayında 2,4 ile 2,6 milyon adet arası bir dağıtım rakamına ulaştığını duyurdu. DigiTimes, yoğun talebin bölgedeki fabrikaların üretim kapasitelerini arttırmak zorunda bıraktığını da aktardı.

Bu rakamlar kaç kişinin iPad 2 satın aldığını tam olarak ortaya koyamasa da perakendecilerin yoğun talebinin satışlara da benzer şekilde yansıdığının bir göstergesi. 1 milyonuncu iPad'i 28 günde satmayı başaran Apple açısından bakıldığında bu yoğun talep iyiye işaret.

Fakat herkes için durum aynı değil. Örneğin üretim için uzak doğuya bel bağlayan diğer bir firma olan RIM, iPad 2'ye gösterilen ilgi nedeniyle tüm planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

RIM normalde 2011'in başlarında piyasaya çıkarmayı hedeflediği BlackBerry Playbook için 22 Mart'ta sipariş almaya başladığını duyurmuştu. Playbook'un ABD ve Kanada'da piyasaya çıkacağı resmi tarih ise 14 Nisan. İlk planlara göre 2011'in ilk çeyreğinde RIM'ın 1 milyon adet dağıtmayı hedeflediği söylenen tabletinin gecikme sebebi de DigiTimes'ın haberine göre iPad 2 oldu.

Apple, iPad 2 için bölgedeki üreticilerin kapasitelerinin çok önemli bir kısmını önceden ayırttığı için RIM sıraya girmek zorunda kaldı ve Playbook'un piyasaya çıkışı da bu yüzden ertelendi. Üstelik Apple'ın bölgedeki üreticilerle işi henüz bitmiş değil. Söylentilere göre Apple, 2011'in ikinci çeyreğinde ayda 4 – 4,3 milyon adet arası iPad 2 dağıtmayı ve çeyrek toplamında dağıttığı tablet adedini 12 milyona ulaştırmayı hedefliyor. 2011 toplamında ise Apple'ın hedefi 40 milyon adet iPad 2'yi mağazalara göndermiş olmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.