RIM Tablet Bilgisayarı Blackberry PlayBook'u Tanıttı

BlackBerry DEVCON 2010 geliştirici konferansında açıkladı. Blackberry PlayBook adındaki tablet, RIM tarafından tablet bilgisayar piyasasında oyunu değiştirecek bir ürün olarak tanıtıldı.
RIM Tablet Bilgisayarı Blackberry PlayBook'u Tanıttı

Blackberry'nin üreticisi RIM, üzerinde çok konuşulan tabletini beklendiği üzere BlackBerry DEVCON 2010 geliştirici konferansında açıkladı. Blackberry PlayBook adındaki tablet, RIM tarafından tablet bilgisayar piyasasında oyunu değiştirecek bir ürün olarak tanıtıldı.

Yeni BlackBerry Tablet OS işletim sistemine sahip olacak BlackBerry Playbook, hem donanım hem de yazılım anlamında dikkat çekici özelliklere sahip. RIM'in 2. başkanı Mike Lazaridis de yeni tabletin piyasadaki en esnek ve güvenli tablet olduğunu dile getiriyor. iPad ile boyut farkı olan tabletin 7 inçlik Galaxy Tab ile karşılaştırılması daha makul görülüyor.

BlackBerry Playbook 1024 x 600 çözünürlükte 7 inç kapasitif dokunmatik ekrana sahip. QNX teknolojisi altında Flash ve HTML5 destekli web deneyimini çoklu dokunmatik ekran ve çoklu işlem özelliği ile birleştiren BlackBerry Playbook, H.264, MPEG, DivX, WMV, MP3, AAC, WMA video ve ses formatlarını destekliyor. Playbook 1080p HD video kayıt özelliğine sahip 5 MP arka kamerasının yanında 3MP ön kamera ile görüntülü görüşme imkanı da sunuyor.

Yüksek multimedya desteği ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile fark yaratma peşinde olan RIM, BlackBerry akıllı telefonlar ile  Playbook tablet arasında da tam erişim sağlıyor. QNX Neutrino temelli mikrokernel mimarisini geliştiriciler için özelleştiren RIM, C tabanlı 2D ve 3D grafikler için Open GL destekli Blackberry Tablet OS'a oldukça güveniyor.

Yeni kurumsal destek ve IT bölümlerini de önemseyen RIM, BlackBerry Playbook'un 3G ve 4G modellerini de piyasaya çıkaracak. İlk modelin piyasaya çıkış tarihi ise ABD için 2011 başı, uluslararası pazarlar için ise 2011'in 2. çeyreği olarak belirlenmiş. Blackberry Playbook hakkında son gelişmeleri blackberry.com/playbook sayfasından alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.