Android'te Uygulama İçi Ödeme Dönemi Başladı

Android'te Uygulama İçi Ödeme Dönemi Başladı

Android çok uzun zamandır beklenen, uygulamaların içerisinden ödeme kabul etme sistemini nihayet resmen hayata geçirdi. Sistemi ilk olarak yaklaşık bir hafta önce test yayınına alan Google, bu sayede geliştiricilere uygulamalarını hazırlama imkanı tanımış ve ilgili dokümantasyonlarını güncellemişti.

Apple'ın 2009 yılından beri kullandığı uygulama içi ödeme sistemi kendi platformuna da taşıyan Google, böylece Android'in en önemli eksiklerinden birini gidermiş oluyor.

Bu yenilik sadece geliştiriciler için doğrudan bir gelir imkanı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda bu imkanın eksikliği yüzünden iOS'a yönelen geliştiricileri kazanmak ve Android uygulamalarının sayısının arttırmak adına Google'a önemli bir avantaj sağlayacak.

Uygulama içi ödeme sistemleri özellikle oyunlarda büyük önem taşıyor. Oyun geliştiricileri genellikle oyunları satmak yerine ücretsiz olarak indirilmesini sağladıktan sonra oyun içinde yeni bölümleri ücretli haline getirmeyi tercih ediyorlar. Oyunu satın almadan deneyerek, bir sonraki bölümü görmeyi istedikleri anda ödeme yapmak oyuncular tarafından daha çok tercih ediliyor.

Google aynı Apple'ın yaptığı gibi bu imkanı belli bir komisyon karşılığında sunuyor. Apple sayesinde endüstri standardı haline gelmiş olan %30 komisyon oranı Google tarafından da benimsenmiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.