Serve: American Express'ten PayPal Alternatifi

Serve: American Express'ten PayPal Alternatifi

Önemi giderek artan dijital ödeme kanallarına bir alternatif de American Express'ten geldi. Firma tarafından resmi olarak duyurulan Serve, internet üzerinden alışveriş yapmanın yanı sıra, kullanıcıların birbirlerine para gönderme ve American Express'in geçerli olduğu mağazalarda alışveriş imkanı da sağlıyor.

PayPal'a benzer şekilde çalışan Serve'ü kullanmak için önce bir ana hesap oluşturmak gerekiyor. Ardından kullanıcı dilerse arkadaşları veya aile bireyleri için alt hesaplar da oluşturabiliyor. American Express ayrıca Serve kullanıcılarına ATM ve kredi kartı kabul eden mağazalarda kullanılabilecek bir kart da sunuyor.

Kullanıcılar oluşturdukları hesap ile Serve.com üzerinden, cep telefonlarından ve American Express kartının geçerli olduğu noktalardan ödeme yapabilecek ve birbirlerine para gönderebilecekler veya ödeme alabilecekler. Serve'in gündelik kullanımda plastik kredi kartlarından en büyük avantajı ise iOS ve Android uygulamaları sayesinde daha pratik bir kullanım imkanı sunuyor olması. Kullanıcılar ayrıca Serve hesaplarına Facebook üzerinde de erişebilecekler.

American Express'ten Dan Schulman Serve'ün sürekli yeni özellikler ile geliştirecekleri ve özel ihtiyaçlara uyum sağlayabilecek para transferi yöntemleri ile zenginleştirecekleri bir platform olduğunu söylüyor.

Serve hesabına para yüklemek için %2,9 oranında bir komisyon ve 30 cent bir ücret alınacak. ATM'lerden Serve ile para çekmenin ücreti ise 2 dolar. Fakat American Express hesaba para yükleme komisyonunun 6 ay boyunca alınmayacağını duyurdu. Ayrıca her ay ATM'lerden Serve kullanarak çekilen ilk meblağdan 2 dolarlık ücret de alınmayacak.

Serve şu anda ABD'de kullanıma başladı ama American Express'in kullanıldığı diğer ülkelere yayılması biraz daha zaman alacak. Serve'in uluslar arası kullanımı 2012 yılını bulacak gibi görünüyor. Fakat ABD dışındaki tüm ülkelerde aynı anda kullanıma açılıp açılmayacağı şu an için kesin değil.

Dijital ödeme sistemleri ile ilgili olarak son zamanlarda gelişmeler hızlandı. Sizlere dün de Google ve MasterCard iş birliği ile Android üzerinden mobil ödeme konusundaki yeni gelişmeleri aktarmıştık.

Diğer yandan bu alandaki en önemli oyunculardan biri olan PayPal ise işi uluslar arası boyuta taşımanın sancıları ile uğraşıyor. Yakın zamanda Türkiye'de Türk Lirası ile hizmet vermeye başlayan PayPal'ın politika değişikliği Türk kullanıcılardan tepki alıyor. Türk Lirası kullanarak yurtdışına ödeme yapmak isteyen PayPal kullanıcılarının yaşadığı sıkıntılar webmaster forumlarında bir süredir tartışılıyor. PayPal görünüşe göre şu an için yurtdışına sadece kredi kartı üzerinden ödeme göndermeye olanak veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.