Adap.tv 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı, Avrupa'ya Geliyor

Adap.tv 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı, Avrupa'ya Geliyor

Adap.tvKasım 2010'da Eytan Daniyalzade ile konuştuğumuz video reklamcılık servisi Adap.tv yatırımları arasında bir yenisini daha ekledi. Bu alanda önemli servislerden biri olan Adap.tv 20 milyon dolarlık yatırımla toplam yatırımını yaklaşık 50 milyon dolara (48.5 M) yükseltti.

Adap.tv'nin yeni yatırımcılarında Bessemer Venture Partners ve Gemini Israel Funds'ın adı öne çıkıyor. Redpoint Ventures ve Spark Capital ise Adap.tv'de gelecek gören diğer yatırımcılar. Aslında Adap.tv yatırımcıları arasında yeni katılan tek isim Bessemer Venture Partners. Adap.tv ilk yatırımını Gemini Israel Funds'dan almış, Redpoint ve Spark de A ve B tipi yatırımcılar olarak daha önce ilgisini göstermişti.

Adap.tv Profili

Online video reklamcılığını market konsepti ile güçlendiren Adap.tv, yayıncı ve reklamveren tarafında dengeli bir ilişki sürdürüyordu. Servis şu anda 4200 site üzerinden aylık 60 milyon ziyaretçiye 1.5 milyar video reklam gösterimi yapıyor ve bu yatırımı altyapısını geliştirmek, ABD pazarındaki yerini güçlendirmek ve dünyaya açılmak için kullanacağını söylüyor.

Bir kaç gün önce yayınlanan bülten de şirketin İngiltere'ye adım attığını ve Avrupa'da gördüğü potansiyeli paylaşıyor. comScore raporuna göre Adap.tv hali hazırda aylık 4 milyon tekil kullanıcıya 74 milyon video gösterimi yapıyor.

comScore'un Türkiye'ye özel yayınlayacağı Video Metrix raporlarını göz önüne alırsak yıl sonuna doğru Adap.tv'nin dikkatini çekebileceğimizi söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.