Facebook Mobil Dünyayı Kuşatmak İçin Snaptu'yu Aldı

Facebook Mobil Dünyayı Kuşatmak İçin Snaptu'yu Aldı

2011'de mobil alanda daha hızlı adımlar atacağını gösteren Facebook, Ocak ayında anlaşma imzaladığı Snaptu'yu bünyesine kattı. Gelen haberler Facebook'un İsrailli girişime 60 - 70 milyon dolar arasında bir ücret ödediğini söylüyor.

Facebook için 2500 mobil cihazda çalışan çeşitli uygulamalar geliştiren Snaptu, 2007 yılında kurulmuştu. Mobil interneti kullanıcılara daha etkili bir şekilde kullanma fırsatı veren girişim Londra, Tel Aviv ve Silikon Vadisi'ndeki ofisleriyle dünyaya bağlanıyordu. Snaptu, Facebook'a katılmış olmakla da kendi hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atmış oldu.

En önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan Sequoia Capital ile İsrailli Carmel Ventures'dan 6 milyon dolar yatırım alan Snaptu, bu yatırımı kendini geliştirmek adına başarılı şekilde kullanmıştı.

Benim de beğenerek kullandığım ve gelişimini takdir ettiğim Snaptu uygulaması, çeşitli uygulamaları (hava durumu, haber, blog, linkedin...) tek bir noktada toplayarak başarılı bir iş yapıyordu. Son dönemde Facebook'a özel kısmını da muhtemelen yapılan anlaşma gereği yenilemişti.

Facebook'a katılmak için sabırsız görünen Snaptu, gelişimini daha da hızlandıracağını söylüyor. 600 milyonu aşkın internet kullanıcısını çoğunlukla geniş bant internet üzerinde birbirine bağlayan Facebook da, bu satın almadan memnun görünüyor ve tüm(?) mobil cihazlara erişme hedefine bir adım daha yaklaşıyor.

Mevcut Snaptu uygulamalarının nasıl değişeceğini ise kısa süre içinde göreceğimizi sanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.