Youtube Next: Youtube'un Geleceği

Youtube, Next New Networks'ü önceki gün satın aldı ve gelecek adımları hakkında bazı bilgiler verdi. Satın alınan şirket, 2010 yılında Youtube'da en çok izlenen videoların ikisini üretmiş olsa da Youtube'un planları içerik üretimine girmek değil. Yeni dönemde Youtube'un masasında iş ortakları için daha profesyonel bir video platformu sunmak var.

Google'ın 2006 yılında 1.65 milyar dolara satın aldığı Youtube, uzun zaman karlılığını oturtamamıştı. Video reklamcılığına başlamasıyla 2010 yılı başında gelirleri beklentileri karşılayan popüler video portalı, bir süre önce bu karlılığı arttırmak için film kiralama gibi bir yeniliğe gitmişti.

Next New Networks'u satın alması Google'ın bir medya şirketi olarak anılmasına neden olsa da bu görüşün Youtube'da içerik anlamında doğru olduğunu söylemek zor. Yani Youtube bir içerik üreticisi olmayacak, kullanıcı tarafından üretilen içerikler yine Youtube'un ana stretejisi olarak kalacak.

50 milyon dolara satın alındığı söylenen Next New Networks, Youtube'un iş ortaklarına nasıl daha iyi video içerikleri üretebileceklerini öğretmek üzerine çalışacak. 2007 yılında kurulan şirket, video konusunda oldukça deneyimli ve Youtube'a kullanıcıların video izleme alışkanlıklarına yönelik iş geliştirme teklifleri de sunacak. Geçtiğimiz yaz bu konuda önemli bir adım atılarak Youtube Partner Grant Program hizmeti sunulmuştu. O günden bugüne de iş ortağı sayısı dünya genelinde 10 bin'den 15 bin'e çıktı.

Youtube'un elindeki potansiyeli yüksek bir katma değere çevirmek istemesi, farklı alanlarda da kendini göstermiyor değil. Daha önce Netflix'in Hollywood temsilcisini işe alan Youtube, bu kez Paramounts Pictures'dan Alex Carloss'u içerik yönetim takımına kazandırdı.

Özellikle Facebook'un markalar için önemli bir video paylaşım portalı haline gelmesi ve Warner Bros'un Facebook'ta film kiralamaya başlaması, Google'u elindeki kozu iyi kullanmaya zorluyor. Google TV tarafı Youtube için büyük bir şans ve 2011'in online video konusunda heyecanlı geçeceğini söyleyen Youtube ekibi elinden geleni yapıyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.