Angry Birds Facebook'a Geliyor

Rovio'nun ünü tüm dünyayı saran oyunu Angry Birds'ün iPhone'un ardından Android, Symbian hatta Mac ve PC versiyonları da çıkmıştı.

Geçtiğimiz hafta Angry Birds'ün Facebook sayfasında oyunun Facebook'a gelebileceği şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Net açıklama Rovio'nun Mighty Eagle'ı Peter Vesterbacka'ten geldi. Vesterbacka açıklamasında Angry Birds'ün tam sürümünün Mayıs ayında Facebook'ta olacağını paylaşmış.

Facebook'taki oyunun sosyal oyun özelliklerinden de faydalanacağını ve orjinal oyundan biraz daha farklı olacağını tahmin ediyoruz. Oyun içi sanal ürün satışında daha canlı olacak oyunun Facebook'ta çok kısa sürede milyonlara ulaşacağını söylersek sanırım yanılmış olmayız.

Orijinal olarak dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar için geliştirilen Angry Birds, PC ve Mac'ler için fare kontrolüne geçtiğinde ne kadar başarılı olacağı merak konusuydu. Ancak yapılan yorumlara bakacak olursak, mobil cihazlarda oyunu oynamayan kullanıcılar dahi PC versiyonunun bağımlısı haline gelmiş. Facebook için flash versiyonu çıkacak olan oyunun ne kadar başarılı olacağını göreceğiz.

Facebook'ta açılışı yaptıktan sonra diğer sosyal ağlara da sıçrayacağını düşündüğümüz oyun için Bing'le de bir sponsorluk anlaşması yapıldığı açıklandı. Bing'in sponsor olduğu 4 bölümlük bir animasyon serisi Bing'in Youtube kanalında yayınlanacak. Animasyon serisinde, oyundaki domuzlar kuşların yumurtalarını çalmak için Bing Resim Araması, Harita ve Alışveriş gibi servislerini kullanarak farklı yöntemlerle yumurtaları çalıyor. Angry Birds'ün bahar aylarında Windows Phone 7 versiyonunun çıkacağına da açıklamada yer verilmiş. Bing sponsorluğundaki animasyon serisinin ilk 2 videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.