Nokia Growth Partners'dan SponsorPay'e Yatırım

Nokia Growth Partners'dan SponsorPay'e Yatırım

Sosyal oyunlara ve uygulamalara temel bir gelir modeli sunan SponsorPay'in, Nokia Growth Partners yatırım fonundan yatırım aldığı açıklandı. Türkiye'de de faaliyet gösteren Avrupa lideri SponsporPay'in aldığı bu yatırımla mobile daha fazla yönelmesi bekleniyor.

Berlin merkezli SponsorPay, uygulama içi üye olma, anket doldurma, ürün satın alma vb. eylemler üzerinden sanal para kazanımını sağlayan bir modele sahip. Yaptığı iş ortaklıkları ve aldığı yatırımlarla Avrupa'nın önde gelene girişimlerinden olan SponsorPay hakkında Türkiye ülke yöneticisi Afşın Avcı ile yaptığımız röportajı da hatırlayanlar olacaktır.

Avcı ile konuşmamızdan bu yana Investitionsbank Berlin (IBB)'tan değeri açıklanmayan bir yatırım alan SponsorPay'in yeni yatırımının 2.5 milyon euro olduğu söyleniyor. Yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Nokia Growth Partners, önceki yatırımcıların payı için de 1.5 milyon euro ödemiş. SponsorPay'in daha önce farklı yatırımcılardan 3.8 milyon euro'luk bir yatırım aldığı açıklanmıştı ama yeni yatırımla çıkış yapmış olmaları negatif bir durum ifade ediyor. SponsorPay'dan açıklama gelmiş değil ancak ilk yatırımcıların çıkış yapmış olma isteği mümkün görünüyor.

SponsorPay'in durumuna dönecek olursak, 4 ay önce globalde dağıtılan sanal para miktarının her ay %10 civarında arttığını ve Türkiye’de ayda yaklaşık 5000 kez sanal para kazandırdığını öğrenmiştik. Eğer SponsorPay'in Türkiye'deki pazar payı hızlı bir artış içinde ise Nokia Türkiye'nin sektör bilgisi ile yatırımda fikir vermiş olabileceğini düşünebiliriz.

Hem piyasa koşulları hem de yatırımcı profili bakımından SponsorPay'in bundan sonra mobile dönük güçlü stratejiler geliştireceği de reddedilemeyecek bir gerçek. Özellikle tabletlerin yükselişe geçtiği bu dönemde hızlı hareket etmesi SponsorPay için son derece mantıklı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.