Video Paylaşımının Yeni Adresi Twitter Olabilir mi?

Video Paylaşımının Yeni Adresi Twitter Olabilir mi?

Twitter'da resim paylaşımının ardından video paylaşımına yönelik sunulan hizmetler, Twitter'ın bu alandaki potansiyeli hakkında düşünmeye itiyor.

Twitter'da popüler fotoğraf paylaşım servislerinden Yfrog ile Lockerz'in kısa süre önce satın aldığı Plixi'nin video paylaşımına izin verdiğini biliyoruz. Twitter'ın fotoğraf paylaşımında en bilindik servis olan Twitpic ise video paylaşımına başladığını duyurdu ve oyunu hareketlendirdi.

Yeni tasarımıyla görsel içeriklerin daha fazla önem kazandığı Twitter'da video paylaşım giderek yaygınlaşıyor. Twitpic gibi bir servisin bu işe el atması da bu yükselişi hızlandıracağa benziyor. Haziran 2010'da 10 milyon kullanıcıyı geçen Twitpic'in bugün 17 milyon kişilik ağına her gün 30,000 yeni üye ekleniyor.

Twitter'da Video Paylaşımı

Yaklaşık bir yıl önceki video istatistiklerine baktığımızda, Twitter'in bu anlamda dikkat çekici bir ağ olduğu net olarak görülüyor. Halen Youtube ve Facebook'un çok gerisinde üye sayısına sahip olsa da Twitter'ın 2011'de video paylaşımında önemli istatistikler paylaşacağına inanıyorum.

Gerçek zamanlı paylaşımın merkezi olan Twitter'in Amerika'da ünlü isimler tarafından kullanılıyor olması, özellikle görsel paylaşımların gündeme taşınmasını sağlıyor. Güncel gelişmelerde mobil cihazına sarılan kullanıcılar için önemli bir mecra olma özelliği kazanan Twitter, yapılan paylaşımların çok hızlı bir şekilde yayılması ile de diğer sosyal mecralardan bir adım öne çıkıyor.

Kendi fotoğraf ve video paylaşım servisini sunmak yerine Twitter'ın şu anda birlikte çalıştığı TwitPic'i satın almasının akıllıca olacağını düşünüyorum. TwitPic API'nin uzantısı olarak Labs.twitpic.com üzerinde farklı geliştirmeler yapan Twitpic, etkinlikler için özel çalışmalar yapıyor. Twitter'ın konum tabanlı geliştirmelerini değerlendiren servis şimdi de video kozunu oynuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.