Sony Playstation Oyunlarını Android İle Buluşturacak

Sony Playstation Oyunlarını Android İle Buluşturacak

Sony Playstation AndroidPlaystation ile bugüne kadar video oyun pazarında öne çıkan Sony, dün gerçekleştirdiği etkinlikle PSP2'yi tanıtırken Android'e dair planlarını da paylaştı. Yeni nesil PSP'yi yıl sonunda pazara sunacağını açıklayan Japon üretici Playstation oyunlarını Android'li cihazlar ile buluşturacak olan Playstation Suite'in de haberini verdi.

Japonya'da düzenlenen etkinlikte tanıtılan yeni ürün PSP2 (NGP) yeni nesil mobil cihazlardan etkilenmiş görünüyor. 5 inçlik dokunmatik ekranı ile göz dolduran PSP2, diğer oyunculara daha kolay erişebilen bir ağ olan LiveArea'nın yanında Near adıyla anılan GPS destekli sistemiyle konum tabanlı etkileşimler de sunacak.

Sony PSP2

Toplantıda bahsedilen Playstation Suite ise Android ile Playstation arasında bir köprü niteliğinde olacak ve Playstation oyunlarını Android'li akıllı telefon ve tabletlere taşıyacak. Aylardır konuşulan ve önümüzdeki ay piyasaya çıkacağı düşünülen Sony Playstation Telefon'dan hatırlayacağımız bu altyapı, Android 2.3 ve üzeri sürümleri destekleyecek.

Sony'nin açık kaynaklı bir işletim sisteminde ilk defa Playstation oyunlarını yayınlaması muhtelemen fark yaratan bir deneyim olacak. Hatta Android tabletlerin popüleritesini bir ileri kademeye dahi yükseltebilir. EA Games'in sosyal ve mobil oyunlara gösterdiği yönelimin bir benzerini gösterecek olan Sony'nin bu sayede daha geniş kitlelere dolayısıyla daha yüksek bir karlılığa ulaşacağı da söylenebilir.

PC Suite, Sony lisansı altında bu alana odaklı olmak üzere ayrı bir platform olarak yürütülecek.

PSP2 ve Playstation Suite ile Playstation Telefonu'na hazır olduğunu gösteren Sony bakalım video oyunlarda gösterdiği başarıyı mobil cihazlara taşıyabilecek mi? Dünya Mobil Kongresi 2011'de sanırım bu sorunun cevabına biraz daha yaklaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.