Sosyal Medya Pazarlamasında Aslan Payı Facebook'un

Sosyal Medya Pazarlamasında Aslan Payı Facebook'un

Sosyal medya mecraları, kullanıcılardan ilgi çektikçe bu alana ayrılan pazarlama bütçeleri de artıyor. 600 milyon kullanıcıya ulaşan Facebook durmaksızın büyürken, sosyal medya pazarlama bütçelerinin de yarısından fazlasını kendine çekiyor.

Hubspot'un infografiğine göre dünyada sosyal medya pazarlamasına harcanan bütçe 3.4 milyar dolar, bunun 1.7 milyar doları sadece ABD'den. Facebook bu harcamalardan %53 gibi büyük bir pay alırken, Myspace'in payu %17, oyun ve uygulamaların ise %8. Konum tabanlı servisler ve henüz genele açık bir reklam altyapısı sunmayan Twitter'in aldığı pay ise sadece %3.

Fortune 100'e giren kurumsal şirketlerin sosyal medyayı nasıl kullandığına yer veren infografikte, Twitter'ın daha önde olduğunu görüyoruz. Şirketler %65 oranında kurumsal Twitter hesabına sahip. Araştırmaya göre şirketlerin %54'ü Facebook Sayfası, %50'si Youtube Kanalı, %33'ü ise kurumsal blog kullanıyor.

Özellikle TV ve geleneksel medya harcamalarının rotasının sosyal medyaya çevrildiği son dönemden bir örnek veren Hubspot, Pepsi'nin 23 yılın ardından Superbowl'un bu yılki  TV yayınına reklam vermeyip sosyal medyaya yöneldiğini söylüyor.

Yine en az bir sosyal medya mecrası kullanan Fortune 100 şirketleri arasında en yoğun ilgiyi Twitter görüyor. Şirketlerin %82'si her hafta ortalama 27 kez Twitter hesabını, 3.6 kez da Facebook sayfasını güncelliyor. Ayda ortalama 10 video, 7 tane de blog yazısı kurumsal hesapların elinden çıkıyor.

Sosyal Medya Pazarlaması

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.