Steve Jobs İkinci Kez Sağlık İznine Ayrılıyor

Steve Jobs İkinci Kez Sağlık İznine Ayrılıyor

Apple'ın kurucusu ve bir anlamda kurtarıcısı Steve Jobs, ikinci kez sağlık nedeniyle izne ayrılıyor. Kısa süre önce Apple çalışanlarına bir e-postayla durumu açıklayan Jobs, bu dönemde sağlığına odaklanacağını ancak büyük stratejik kararlarda CEO olarak katkıda bulunacağını iletmiş.

Steve Jobs'un yokluğunda aynen 2009'da olduğu gibi Apple'ın günlük operasyonlarından sorumlu olacak COO Tim Cook, aylar sürebilecek bu süreçte şirketin başına geçecek. Steve Jobs'un sağlığında nasıl bir problem olduğunu bilinmiyor ancak kendisine 2004 yılında Pankreas kanseri teşhisi konulmuştu. Kanseri yenen Jobs, 2009 yılında hormonal bir bozukluk yaşamış ve karaciğer nakli yaptırmıştı.

Apple'ı yeniden teknoloji dünyasının zirvesine taşıyan Jobs'un, sağlık sorunlarından şirketten her ayrıldığında şirket hisselerinde düşüşler yaşandığı biliyor. Euronews'ten öğrendiğimiz kadarıyla Almanya borsasında Apple hisseleri şimdiden 8.3 oranında değer kaybetmiş. ABD borsası bugün kapalı olduğu hisse değerlerinde bir değişiklik yaşanmayacaktır. Ancak 300 milyar dolarlık şirketin kurucusu da olsa sadece bir kişiye endeksliymiş gibi değer kazanıp kaybetmesi gerçekten düşündürücü.

Gün geçtikçe iPad 2 ve iPhone 5'e dair detaylar sızarken, Jobs'un bir anda izin alması olabilecek muhtemel daha kötü durumlar için teknoloji devinin geleceğine dair kararlar vermesini gerektirebilir. Belki de Jobs'un artık yerini bir başkasına bırakma zamanı gelmiştir. Yokluğunda ikinci sefer bu görevi üstlenen Tim Cook, bu noktada büyük ihtimalle birinci seçenek olacaktır.

Steve Jobs'un çalışanlarına gönderdiği e-posta'nın tümünü aşağıdan okuyabilirsiniz.

Team,

At my request, the board of directors has granted me a medical leave of absence so I can focus on my health. I will continue as CEO and be involved in major strategic decisions for the company.

I have asked Tim Cook to be responsible for all of Apple’s day to day operations. I have great confidence that Tim and the rest of the executive management team will do a terrific job executing the exciting plans we have in place for 2011.

I love Apple so much and hope to be back as soon as I can. In the meantime, my family and I would deeply appreciate respect for our privacy.

Steve

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.