Webrazzi'nin Facebook İstatistikleri

Webrazzi FacebookWebrazzi Facebook sayfamızı çok aktif kullanmasak da 6000 kişinin beğenisini aştığımızı gördük ve Facebook'ta Webrazzi ile ilgilenen kitlenin istatiktiklerine göz attık. Hem Facebook'un son istatistik arayüzünü hem de Webrazzi ile ilgilenenlerin demografik bilgilerini paylaşıyoruz.

Facebook sayfamızda 4 Ocak itibari ile 5961 beğeni sayısı görüyoruz ama şu anda sayfamızdaki beğeni sayısı 6050. Son bir ayda yaptığımız küçük güncellemeler % 156 artışla 851 kişiyi daha sayfamıza çekmiş.

Aktif Kullanıcılar

Beğeni sayısı genel bir kriter olarak önemli ama asıl önemli olan aktif kullanıcı sayısı. Son 1 ay için Webrazzi sayfasına baktığımızda aktif kullanıcıların %104 oranında arttığını ve 5232'ye ulaştığını görüyoruz. Yani son 1 ayda neredeyse tüm kullanıcılarımıza erişebilmişiz. Haftalık aktif kullanıcılarımız 3000, günlük aktif kullanıcılarımız ise 1500 civarında.

Facebook Webrazzi Aktif Kullanıcılar

Günlük Aktif Kullanıcılar

Bu istatistiğin bir alt basamağında ise günlük aktif kullanıcıların detayı var. Haftasonu ilginin azalmakta olduğunu gördüğümüz bu grafik, tekil sayfa gösterimi, yazı gösterimi, beğenilen ve yorum alan yazı sayısı ile günlük duvar yazı sayısını paylaşıyor.

Webrazzi Facebook Günlük Kullanıcılar

Beğeniler

Bir sonraki grafikte ise beğenilerin değişim grafiğini ve hangi kaynaktan geldiğini görüyoruz. Sayfanın yeni beğeni sayısı yanında sayfadan ayrılan kullanıcı sayısı da gösteriliyor. Buna göre her gün bir kaç kişi sayfamızdan ayrılıyor. Beğeni kazandıran kanallarda ise ilk sırada (464 kişi) hayran kutusu, 2. sırada(272 kişi) hayran sayfası bulunuyor. 24 kişi istek, 6 kişi arama, 1 kişi de öneri yoluyla Webrazzi sayfasını beğenmiş.

Facebook Webrazzi Beğeniler

Cinsiyet ve Yaş

Cinsiyet yaş grafiğinde Webrazzi'nin en geniş kitlesinin 25-34 yaş aralığında olduğu yer alıyor. Bu yaş aralığındaki erkekler tüm beğenenlerin %28'iyken (yk. 1700 kişi), kadınlar %11'i (yk. 660 kişi). 18-24 yaş aralığındaki Webrazzi severler %30,3 ve 35-44 yaş arasında %11,5. 45 yaşın üzerinde de yaklaşık 318 kişi var. Cinsiyet olarak toplamda %68'i erkek %24'ü kadın bir Webrazzi kitlesi var.

Facebook Webrazzi Yaş Cinsiyet

Ülkeler ve Şehirler

En popüler olduğumuz şehir elbetteki İstanbul. İstanbul'u, Ankara ve İzmir takip ediyor.  Türkiye dışında Birleşik Arap Emirlikleri'nden Avustralya'ya kadar 18 ülkeye erişmişiz var, ancak bu ülkeler arasında dünya nüfusunun dörtte birini barındıran Çin'in olmaması şaşırtıcı.

Facebook Webrazzi Ülkeler

Sayfa Gösterimi

Aktivitelere günlük toplam ve tekil sayfa trafiğini gösteriyor. Sayfa gösterimlerinde hangi sekmelerin ziyaret edildiğini de burada görebiliyoruz. Dış referanslar ise sayfaya yönlendirme yapan siteleri gösteriyor. Webrazzi'yi aradan çıkarırsak, Google.com ve Google.com.tr'nin 48 referansına karşılık Twitter'in 21 kez yönlendirme yaptığını görüyoruz.

Facebook Webrazzi Sayfa Gösterimi

Son grafikte sayfaların medya gösterimleri sıralanıyor ancak, ses, resim, video olarak pek paylaşım yapmadığımız için etkileşim yok denecek kadar az.

Etkileşimler

Facebook sayfalarının ikinci analiz bölümü olan etkileşimler sayfası, hangi yazıların en çok gösterildiğini ve alınan geri dönüşleri gösteriyor. Son 1 ayda yazı gösterimlerimiz %221, alınan geri dönüşler ise %356 oranında artmış. Bu bölümde günlük beğeni, yorum ve sayfadan ayrılış sayıları ile günlük tartışma vb. sayılar da gösteriliyor.

Bu bölümün önemli bir paylaşımı yazıların gösterim sayıları üzerine, en popüler (en çok gösterime sahip) gönderimleri burada görebiliyoruz. En çok gösterime ulaşan güncellemelerin manuel girişlerden geldiği görülüyor.

Facebook Webrazzi Popüler Gönderimler

Webrazzi'nin en aktif olduğu ay 2010 Aralık oldu. Facebook Webrazzi sayfasının bu ay yükselişe geçmesi de bu nedenle mantıklı görünüyor. Eğer hala Facebook sayfamızı ziyaret etmediyseniz sizi de Facebook.com/Webrazzi'ye bekliyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.