Sosyal Medyada 2010'un En Çok Arananları - Twitter, Facebook, Youtube, Bing ve Yahoo Verileri

Sosyal Medyada 2010'un En Çok Arananları - Twitter, Facebook, Youtube, Bing ve Yahoo Verileri

2010 Sosyal MedyaSosyal medyanın çok daha fazla konuşulduğu ve Twitter'ın hızlı bir çıkış yaptığı 2010 yılında yine farklı kaynaklardan en çok arananları derledik. 2009 yılının en çok arananlarını bir çok kanaldan derlemiştik.

Bu yıl 2010'un nabzını tutan ilk rapor olarak Google Zeitgeist 2010'u paylaşmıştık. Şimdi de Twitter, Facebook, Youtube, Bing ve Yahoo'nun sonuçlarını paylaşıyoruz.

1) Twitter: Trend açısından en dinamik kanal olan Twitter'da önemli olayların liste başı olduğunu görüyoruz. BP'nin petrol sızıntısı, 2010 Dünya Kupası ve Haiti depremi ilk 5'te yer alırken, iPad 6., Google Android ise 7. sırada kendine yer bulmuş.

Geçtiğimiz ay patlak veren ve tüm gözleri online medyaya çeviren Wikileaks ve Jullian Assange kısa sürede Twitter trendlerine girmeyi başarmış. Teknoloji kategorisinde ise Apple iPad, Google Android, Apple iOS, Apple iPhone, Call of Duty Black Ops, New Twitter, HTC, RockMelt, MacBook Air ve Google Instant var.

Anlık yerel trendlere yer veren Twitter genel sonuçlara bunları taşımamış, ancak Twitter'a katılan ünlüleri ve popüler tweetleri ayrı olarak listelemiş. Twitter 2010 özetini yearinreview.twitter.com adresinde bulabilirsiniz.

Sosyal Medya 2011

2) Facebook: Sosyal ağ devi Facebook'un 2010 yılı trendleri diğerleriyle benzerlik gösteriyor. İlk sırada yer alan HMU (Hit me up - Yay'a benzetebiliriz) bunlardan biri. Daha genel sonuçlar açıklayan Facebook'a göre 500 milyonu aşkın kişi en çok dünya kupası, filmler, iPad ve iPhone 4, Haiti, Justin Bieber, Facebook oyunları, madenciler, uçaklar ve 2011 hakkında konuşmuş.

3) Youtube: Youtube 2010'un popüler videolarının yanında arama trendlerini de aylık olarak vermiş. Aylık trendlerde Haiti ve iPad dikkati çekerken Youtube'un en çok izlenen videolarında amatör videolar öne çıkmış. Tüm videoları youtube.com/rewind adresinde izlemek mümkün.

4) Bing: Microsoft'un arama motoru Bing'in 2010 arama sonuçlarında maalesef pek kaydedeğer sonuçlar sunulmamış. Sadece genel arananlar listesinin yanına en çok aranan kişiler paylaşılmış ki bu isimlerin 7'si genel sonuçlarda mevcut.

5) Yahoo: İşini Bing'den daha fazla önemseyen Yahoo ise 2010'u bir infografikte özetlemiş. 2010'un popüler 10 aramasını da listeleyen Yahoo da Twitter gibi BP'nin kazasını ilk sıraya koymuş. Ünlü isimlerin yanında listeye girebilen isimler ise dünya kupası ve iPhone olmuş. Yahoo'nun ayrı bir sayfada 2001'den 2009'a en popüler aramaları paylaşması da ayrı bir güzellik olmuş.

Yahoo 2010 infografik

Şimdi sıra, 2011 tahminlerini yapmakta ve yıl içindeki popüleritesini takip etmekte. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.