HTC Desire HD ve HTC Desire Z Ocak Ayında Türkiye'de

Geçtiğimiz haftalarda Vodafone'un Türkiye pazarına sunduğu HTC Desire ve HTC HD Mini'nin ardından HTC Desire HD ve HTC Desire Z sonunda Türkiye'ye giriyor.
HTC Desire HD ve HTC Desire Z Ocak Ayında Türkiye'de

HTC  Nikitas Glykas, İbrahim TunçayGeçtiğimiz haftalarda Vodafone'un Türkiye pazarına sunduğu HTC Desire ve HTC HD Mini'nin ardından HTC Desire HD ve HTC Desire Z sonunda Türkiye'ye giriyor. HTC'nin merakla beklenen Android'li modelleri Ocak ayında satışa sunulacak.

Bugün HTC Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Nikitas Glykas’ın katıldığı basın toplantısında tanıtılan akıllı telefonlar Eylül ayı ortasında Londra'da tanıtılmıştı. Yeni HTC Sense arayüzünün de tanıtıldığı toplantıda Desire HD ve Desire Z'nin Android 2.2(Froyo) işletim sistemine sahip olduğu açıklanmıştı. Yeni yılda operatörler ile satışa sunulacak cihazların rekabetçi bir fiyatla pazara giriş yapması bekleniyor.

HTC'nin Güney Avrupa Teknik Direktörü İbrahim Tunçay ile yaptığımız kısa söyleşide Android Market'in yeni cihazlarda kullanılamayacağını ancak Google'a devamlı olarak gerekli dönüşlerin yapıldığını öğrendik. Tunçay, HTC'nin 7 ve 10 inçlik iki farklı tablet ile 2011'de bir çıkış yapacağı konusundaki bilgimizi de doğruladı.

İşte pazarın yeni silahşörleri ve özellikleri:

HTC Desire HD

HTC Desire'a göre Türkiye pazarına oldukça erken giren telefonlardan Desire HD 4,3 inçlik oldukça geniş bir ekrana sahip. Tek parça aliminyum kasadan oluşan cihazı elimize aldığımızda oldukça kaliteli bir izlenim uyandırıyor. Desire HD'de 1GHZ Qualcomm Snapdragon işlemci, 1.5GB ROM, 768MB RAM, çift band HSPA, 720p video kayıt özellikli çift flaşa sahip 8MP kamera bulunuyor.

HTC Desire Z HTC Desire Z ise fiziksel QWERTY tuş takımına sahip bir model. HTC Desire ile karşılaştırılabilecek model Desire'dan(1Ghz) farklı olarak 800 MHz işlemci taşıyor. Android sürümü ile Desire'dan önde olan Desire Z, Android 2.2 ile geliyor. 1.5GB hafıza ve 512MB RAM'e sahip cihaz da Desire gibi 3.7 inç ekrana sahip. 720p video çekebilen 5MP  kameraya sahip Desire Z'i DLNA ile kolayca televizyona bağlayabiliyorsunuz.

Desire HD gibi kaliteli bir dış kaplamaya sahip Desire Z'nin fiziksel klavyesi gayet güzel. Sık kullanımda ne kadar verimli olacaktır bilmiyoruz ancak İbrahim Tunçay'ın Desire Z tercih ettiğini söyleyebiliriz. :)

HTC Türkiye sitesinde henüz güncellenmeyen modeller hakkında HTC Global'in HTC Desire HD ve HTC Desire Z sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Türkiye sayfasında ise şu anda satışta olan Androidli HTC Desire ve HTC Wildfire'a göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.