Wikileaks'i En Çok Hangi Ülkeler Ziyaret Ediyor

Wikileaks'i En Çok Hangi Ülkeler Ziyaret Ediyor

Açıkladığı belgelerle tüm dünyada gündem yaratan Wikileaks en çok hangi ülkelerden ilgi görüyor diye merak ettik ve araştırdık.

comScore Türkiye'den aldığımız Ekim ayı raporuna göre Wikileaks en büyük ilgiyi Orta Doğu ve Afrika bölgesinden görüyor. Ortdoğunun ardından Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere ve Rusya geliyor. Türkiye ise listede 15. sırada yer alıyor.

Ekim ayında yapılan ölçümlerle hazırlanan raporun asıl açıklamaların yapıldığı Kasım ayına ait verileri önümüzdeki günlerde oluşturulacak ve sizlerle tekrar paylaşacağız. Güncel durumu görmek için baktığımız Google Ad Planner'ın Kasım ayı istatistiklerinde ziyaretçi sayıları farklı görünse de ülke sıralaması benzerlik gösteriyor.

comScore'a Göre WikiLeaks Ziyaret Bilgileri

Google Ad Planner'a Göre WikiLeaks Ziyaret Bilgileri

Google Ad Planner'ın Orta Doğu ülkelerinin çoğunu ölçümlemediğini ilk önce belirtelim. Google'ın rakamlarına göre Wikileaks en çok ziyaretçiyi ABD'den alıyor, sayı olarak ise 350 bin görünüyor. ABD'nin arkasından Almanya 85 bin, İngiltere 70 bin, Rusya 53 bin, Kanada 48 bin, Avusturalya 36 bin, İspanya 27 bin, Fransa 25 bin, İtalya 18 bin,  İsveç 18 bin, Hollanda 17 bin, Hindistan 15 bin,  Japonya 11 bin ziyaretçi ile geliyor. Türkiye ise ölçümlenememiş.

Alexa'ya Göre WikiLeaks Ziyaret Bilgileri

Alexa istatistiklerine baktığımızda sitenin son 7 günde ziyaretçi sayısının %2660 artırdığını görüyoruz. Sitenin Orta Doğu ülkelerinin ülke sıralamalarında üst sıralarda bulunması da gözümüze çarpıyor. Tabi ki bu ülkelerdeki internet sitelerinin zenginliği ve kullanım alışkanlıkları da listede Wikileaks'in bu kadar hızla yükselmesine sebep oluyor.

Alexa sıralamasında Wikileaks, Pakistan'da 162, Azerbaycan'da 189, İtalya'da 216 sırada yer alıyor. Türkiye sıralamasında ise Wikileaks 255. sırada geliyor.

Açıkladığı belgelerle tüm dünyada gündemi değiştiren Wikileaks'in yükselişi, açıklayacağı belgelerle orantılı olarak devam edecektir. Özellikle dünyanın en karışık bölgesi olan Orta Doğu'nun sitenin açıklayacağı belgelere büyük ilgi duyduğunu söyleyebiliriz.

WikiLeaks'e WikiLeaks.org'dan Erişilemiyor

WikiLeaks.org üzerinden yayın yapan sitenin yayınının servis sağlayıcısı olan EveryDNS.net tarafından kullanım sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle durdurulmasının ardından, site yayınına WikiLeaks.ch adresinden devam ettiğini Twitter hesabından duyurmuştu.

Son günlerdeki yoğun trafikten dolayı eski sunucu şirketinden Amazon'a geçen şirket, bir süre önce Amazon tarafından da sunuculardan çıkartılmış ve şirketten hizmet alamaz hale gelmişti.

Durum böyle olunca önümüzdeki günlerde istatistikler üzerinden analiz yapmak tahmin edersiniz ki biraz zor olacak. Çünkü farklı alan adlarından yayın yapmaya başlayan WikiLeaks'i bu şekilde merkezi bir yapıda ölçmek mümkün olamayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.