Google Chrome 8'de PDF Okuyucu ve Web Store Desteği

Google Chrome 8'de PDF Okuyucu ve Web Store Desteği

Google'ın web tarayıcısı Chrome'un yeni sürümü olan Chrome 8'in kararlı hali indirilmeye hazır. Tarayıcı piyasasında giderek yükselen Chrome'un yeni sürümü, bir çok hatayı geride bırakırken bazı yenilikleri de beraberinde getiriyor.

Öncelikli olarak hataların kapatılmasına zaman ayıran Chrome mühendisleri, bu konuda 800 kadar güncelleme yapmış ve yazılım açığı hakkında bilgi veren 5 kişiye toplamda 4000 dolar ödül verilmiş.

Performans iyileştirmesine de vakit ayırılan Chrome 8'de gözle görünen yenilikler dahili PDF okuyucu ve Chrome Web Store desteği olmuş.  Tarayıcı üzerinde hızlı bir PDF gösterimi yapılması için Foxit Reader SDK'sını kullanılmış. Chrome Web Store ile uyumlu çalışacak Chrome 8, artık modern web standartlarını destekleyecek web uygulamalarıyla uyumlu olacak.

Webrazzi Tarayıcı İstatistik

IE'den çok Firefox ile rekabet halinde olan Chrome'un Webrazzi istatistiklerine baktığımızda Ekim ayında küçük bir düşüş, Kasım ayında ise küçük bir yükseliş yaşadığını görüyoruz. Hem Ekim hem de Kasım ayında Firefox'un düşüşte olması ise bizi düşündürüyor. :)

Geçtiğimiz günlerde Opera'nın 150 milyon kullanıcıya ulaşması haberiyle web tarayıcılar arasındaki rekabetin son durumunu da paylaşmıştık ve StatCounter'ın verilerine göre Chrome'un pazar payı %13,5 civarında.

Firefox 4 ve Internet Explorer 9'un beta sürümlerinin ardından, kararlı sürümlerinin çıkması bakalım rekabeti nasıl etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.