Acer'dan Yeni Androidli Cihazlar ve Çift Dokunmatik Ekranlı Iconia

Acer'dan Yeni Androidli Cihazlar ve Çift Dokunmatik Ekranlı Iconia

AcerTeknoloji dünyasının önde gelen üreticilerinden Acer, düzenlediği küresel etkinlik ile 2011 yılı sürprizlerini açıkladı. Nisan ayında Androidli 2 tablet ve bir akıllı telefon piyasaya sunacak olan Tayvanlı şirket, Windows 7 tabanlı çift ekranlı dizüstü bilgisayarı Iconia'yı da tanıttı.

Geleceğin dokunmatik ve zengin multimedya dünyasında var olmak için Clear.fi adlı içerik paylaşım servisi ile Alive adlı uygulama marketini de tanıtan Acer'ı Nisan ayında oldukça hareketli günler bekliyor. Acer CEO'su Gianfranco Lanci'nin eşlik ettiği etkinlikten öne çıkanlara bir göz atalım.

4.8 inç Androidli Akıllı Telefon

4.8 inç Androidli Akıllı Telefon

Androidli Liquid A1′i 2009 sonunda satışa sunan Acer, bu defa iddialı bir modelle Android dünyasına renk getiriyor. Acer'ın hem bir akıllı telefon hem de tablet olarak gördüğü 4.8 inçlik model, 1024×480 çözünürlüklü ekranı Acer'ın bu iddiasını doğrular nitelikte.

Led flaşlı 8 MP arka kamera, 2 MP  ön kamera, çoklu dokunmatik ekran, Java ve Adobe Flash Player 10.1 desteği, yüksek mobil veri aktarımı için HSDPA, WiFi N ve Bluetooth 3.0 desteği henüz adı konulmayan akıllı telefonun genel özellikleri.

Parlak LED ekrana(21:9) sahip akıllı telefon, DLNA desteği ve HDMI bağlantısı ile TV'ye rahatlıkla bağlanabiliyor. 1GHz Snapdragon işlemci, 6 adet yön ve konum sensörü ve Dolby ses çıkışı piyasanın en geniş ekranlı Androidli akıllı cihazını tamamlıyor.

7 ve 10.1 inç Android Tabletler

Acer 7 ve 10.1 inç Android Tablet

İki farklı boyutta Androidli tablet piyasaya sürecek olan Acer, hem Galaxy Tab'a hem de iPad'e alternatif ürünler sunuyor. 2010 yılında 19 milyona yakın tablet satışı olduğunu paylaşan şirket, 2011'de bu sayının 54.8 milyona, 2014'te de 208 milyon adete ulaşacağını paylaşarak ilerleyen zamanda bu alana yatırım yapacağının sinyallerini veriyor.

7 inç tablet 1.2 GHz işlemci, HDMI çıkışı, 1280 x 800 ekran(16:10) çözünürlüğü, Flash 10.1 desteği, 5 MP arka kamera ve  görüntülü görüşme için konumlandırılan ön kamerasıyla dikkat çekiyor.

10.1 inç model ise 1GHz işlemci, 5 MP kamera, 1280 x 800 ekran çözünürlüğü, HDMI çıkışı ve Flash 10.1 desteğine sahip. Cihaz yüksek kontrasta sahip tam kapasitif dokunmatik ekranı ve HDMI çıkışından sunduğu 1080p Full HD görüntü ile büyük ekran televizyonlara uyum sağlıyor. Alüminyum kasaya sahip cihazda sunulacak HD ve 3D oyunların ise oyun konsollarını aratmayacağı ifade ediliyor.

Acer Iconia

Acer Iconia

Etkinliğin en çok dikkat çeken ürünü olan Iconia, Acer ürün ailesinin devrimsel üyesi olarak değerlendiriliyor. Daha önce örneklerini gördüğümüz çift dokunmatik ekranlı ürünlere göre oldukça profesyonel görünen Iconia Windows 7 tabanlı olması ile Microsoft'tan da destek almışa benziyor.

14 inçlik çoklu dokunmatiği destekleyen 2 adet ekrana sahip ürün, farklı bir kullanıcı deneyimi sunacak. Iconia Touchbook olarak adlandırılan ürünün alt ekranına yapılacak 10 parmak dokunuşu QWERT klavyeyi aktif kılıyor, 5 parmak dokunuşu ile de Acer Ring adlı multimedya aracı açılıyor. Acer Ring üzerinden tek dokunuşla uygulamalara ve içeriklere erişilebiliyor, bir bakıma Iconia'nın kumandasını oluşturuyor.

Acer Iconia 2

Numerik tuşları barındıran QWERT dokunmatik klavyeye Acer Ring üzerinden de ulaşılabiliyor ve fiziksel klavyeleri aratmayacağı iddia ediliyor. Iconia aynı zamanda el yazısını da destekliyor.

Intel Core i5 işlemci taşıyan Iconia'nın ekranı 1366x768 çözünürlüklü Acer CineCrystal LED teknolojisini kullanıyor. Ultra hafif Gorilla Glass da cihazın dokunmatik performansı adına dikkat çekiyor. SocialJogger, Facebook, YouTube ve Flickr'ı bir araya getirirken MyJournal ve Scrapbook cihazı kişiselleştirmede rol oynuyor. 3G bağlantı destekli Iconia da HDMI çıkışı ve Dolby Home Theater v3 sayesinde evde sinema keyfi sunmayı amaçlıyor.

Clear.fi ve Alive

Clear.fi ve Alive, Acer'ın yeni nesil cihazlarını multimedya tarafında desteklemek için sunduğu servisler. Clear.fi, bir içerik paylaşım platformu olarak görev yaparken, Alive içerik ve uygulama merkezi olarak onu destekliyor.

Alive içerik ve uygulama merkezi olduğu kadar Acer ürün ve servislerini de bir araya getiriyor. Farklı cihazlarda aynı hizmetlere erişimi destekleyen bu servislerle Acer'ın kullanıcılarını yalnız bırakmamak istediği açıkça görülüyor.

Görsel Kaynaklar: Lingolook &  Mashable & Engadget

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.