Google AdSense Arayüzü Yenilendi

FeedBurner'ın ardından Google, AdSense'in arayüzünü de AdWords'e yakın bir tasarımla yeniledi. Dün akşamdan itibaren parça parça aktif olan yeni AdSense arayüzüne, işlevsel olarak pek çok yeni özellik katmış.

Yeni arayüzün en büyük özelliklerinden biri daha işlevsel performans raporlama ekranları sunması. Yeni arayüzde reklam alanlarını tip, boyut, tıklama başına kazanç gibi pekçok farklı değişkene göre analiz etmek mümkün. Yayıncıların reklam gelirlerini artırmak için bu analizleri yapması büyük önem taşıyor.

Reklam alanlarının yönetimini de basitleştiren Google, bu ekranlara yeni bölümler eklemese de görsel olarak basitliği öne çıkarmış. Yayıncılar için reklam veren filtreleme ekranlarında da bir takım geliştirmeler yapılmış.

Pekçok yayıncının şimdiden kullanabildiğini duyduğumuz yeni arayüz, 30 dilde ve 200'den fazla ülkede yayına geçmiş. Bildiğimiz kadarıyla bu tasarımın benzeri ilk olarak AdWords'de kullanılmıştı daha sonra Ad Manager ve Feedburner'da da aynı arayüzü görmüştük.

Son olarak AdSense'de de aynı tasarımın kullanılması Google araçlarının hepsinde ortak bir arayüz mü belirliyor sorusunu akıllara getiriyor. Önümüzdeki aylarda Analytics ve Webmaster Tools'da da benzer değişimler olursa sanırım tezimiz kanıtlanmış olacak :)

Youtube'umuz da açık olduğuna göre yeni AdSense için Google tarafından hazırlanan videoyu paylaşabiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=r5Y9DTk2DhQ&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.