Firefox'a Hızlı Sosyal Paylaşım Eklentisi: Mozilla F1

Firefox'a Hızlı Sosyal Paylaşım Eklentisi: Mozilla F1

Sosyal web tarayıcıları piyasada kendine yer edinmeye çalışırken Mozilla, Firefox da küçük ama etkili bir açılımla F1 adlı sosyal paylaşım eklentisini duyurdu.

Facebook bağlantı paylaşımını Open Graph ile Twitter ise bookmarklet'i ile yönlendirmeye başlamıştı. Bu alanda görevi 3. parti eklentilere bırakan web tarayıcılardan ise resmi bir adım görmemiştik. Son dönemde Facebook kullanıcı bilgilerine erişen bir eklentiyle de gündeme gelen Firefox, bu gidişe bir dur diyerek F1 adlı sosyal paylaşım eklentisini çıkardı.

Mozilla F1 Paylaşım

Mozilla Messaging tarafından geliştirilen eklenti Twitter, Facebook ve Gmail erişimleriyle paylaşımlara Mozilla F1 damgasını vuruyor. Eklentinin hızlı ve güvenli olması nedeniyle tercih edilmesi bekleniyor. Şimdilik birer hesap kabul eden F1 için gelen geri bildirimler de beklentilerin yüksek olduğunun göstergesi.Mozilla F1 EklentisiF1, Twitter paylaşımlarında bit.ly url kısaltma servisini kullanıyor. Bağlantılar Facebook'a ekran görüntüsü ve kullanıcı mesajı ile gönderiliyor. Gmail ile e-posta paylaşımını mümkün kılan F1, sayfa bilgisini e-posta içeriğine aktarıyor.

Menü çubuğunda sağ tarafa yerleşen ve rahat bir kullanım sunan Mozilla F1'in Twitter paylaşımlarımda ne kadar kullanılacağını önümüzdeki dönemde görmeyi bekliyoruz.

Mozilla F1'i buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.